Για κατευθυνόμενη μυθοπλασία έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ  αναφερόμενος στα περί κακοποίησης ανηλίκων.

 «… Όπου υπάρχουν δύο χιλιάδες άτομα, λογικό είναι να υπάρχει και μικροπαραβατικότητα, λογικό να υπάρχει... Δεν είναι έξι χιλιάδες, αλλά λογικό είναι να υπάρχουν και ένα σωρό άλλα προβλήματα. Δεν μιλήσαμε μόνο εμείς, ούτε προσπαθήσαμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση, ούτε για αγγελικές καταστάσεις μιλήσαμε», είπε ο κ. Τόσκας.

Σε ό,τι αφορά την εκκένωση της Ειδομένης ο αναπλ. υπουργός ανέφερε ότι «μένουν ακόμη γύρω στις 2.500 άτομα σε δύο χώρους στην περιοχή της Ειδομένης ...Θα τελειώσουμε κάποιες οργανωμένες δομές τις επόμενες μέρες και θα μεταφερθούν και αυτοί οι άνθρωποι εκεί πέρα».

Παράλληλα υπεραμύνθηκε των συνθηκών στις δομές όπου μεταφέρθηκαν με αιχμές κατά της Ύπατης Αρμοστείας και των Γιατρών χωρίς Σύνορα, σημειώνοντας πως: «Είναι ασύγκριτα καλή η κατάσταση εκεί που τους πάμε έχουν στέγη, έχουν τροφή. Δεν συγκρίνεται, είναι οργανωμένος χώρος» και «Η Ύπατη Αρμοστεία και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα είναι αυτοί που κλάφτηκαν, ας μου επιτραπεί, γιατί έγινε αυτή η μετακίνηση».

Όπως ανέφερε ο κ. Τόσκας  «αυτή η μετακίνηση έγινε με τον πιο ανθρώπινο τρόπο σε ασύγκριτα καλύτερες συνθήκες. Να βγουν λοιπόν και να πούνε όλοι αυτοί οι οποίοι παραπονιούνται και γκρινιάζουν και να δείξουν φωτογραφίες της κατάστασης που υπήρχε στην Ειδομένη και της κατάστασης που είναι τώρα».

Τέλος, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι σειρά παίρνουν Πειραιάς και Ελληνικό.