Κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ζήτημα που ενέκυψε με τις off shore, διάταξη που είχε περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση εξαπολύει συντονισμένα πυρά για το θέμα.

Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να φέρει το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. Με πρώτο υπογράφοντα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταγγέλλουν τις κυβερνητικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τα πολυνομοσχέδια των χιλιάδων σελίδων που «φανερώνoυν το πραγματικό ήθος της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την έννοια της διαφάνειας».

H Νέα Δημοκρατία ζητά την κατάργηση της εν λόγω διάταξης και επισημαίνει τον κίνδυνο που δημιουργείται από τη δημοσίευση της, καθώς είναι σαφές ότι θα ευνοήσει τα πολιτικά πρόσωπα εκείνα, που κατά παράβαση του νόμου, κατείχαν ή συμμετείχαν σε εξωχώριες εταιρίες.

Είχε προηγηθεί σφοδρότατη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με αφορμή την επίθεση της κυβερνητικής Εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΝΔ τόνισε πως «για την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση των ‘’offshore ΣΥΡΙΖΑ’’ η συνήθως λαλίστατη Εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα συνεχίζει να μην λέει λέξη» τονίζει η Συγγρού και εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα:

Ο κ. Τσίπρας άφωνος στα πιεστικά ερωτήματα της κοινωνίας και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της Αντιπολίτευσης, αρνείται να απαντήσει σε τρία απλά ερωτήματα:

Γιατί νομοθέτησε την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση που επιτρέπει σε Υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε εταιρείες offshore;

Γιατί το έκανε με αυτόν το δόλιο τρόπο κρύβοντάς την μέσα σε7.500 σελίδες;

Για χάριν ποιών το έκανε;

Σε ό,τι αφορά τις ‘’απορίες’’ τους, απαντούν ήδη οι Έλληνες πολίτες, στηρίζοντας κάθε μέρα περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη μεταρρυθμιστική του πρόταση.

Τη μόνη που μπορεί να φέρει δίκαιη ανάπτυξη και δουλειές.

Τη μόνη που εγγυάται την οριστική έξοδο του τόπου από την κρίση.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έκανε λόγο για «επικοινωνιακούς πυραύλους» της ΝΔ, τονίζοντας πως «είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν, είτε έχουν χάσει κάθε ίχνος πολιτικής σοβαρότητας».

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία τόνισε πως «ο ελληνικός λαός περιμένει, από τον κ. πρωθυπουργό  εξηγήσεις. Οι δήθεν υπερασπιστές των φτωχών στήνουν business με off shore

«Ποιο είναι το κίνητρο που τους οδήγησε να καταργήσουν τον νόμο ΠΑΣΟΚ που απαγόρευε off shore σε υπουργούς;», διερωτήθηκε η κ. Γεννηματά.

Το Ποτάμι από την πλευρά του ανακοίνωσε πρωτοβουλία για διακομματική συνεννόηση ούτως ώστε να υπάρξει ρύθμιση που να ακυρώνει τις διατάξεις.

Οι βουλευτές του Ποταμιού θεωρούν ότι η κοινωνία απαιτεί από όλους καθαρές λύσεις και όχι ένα παιχνίδι διαρροών και τεχνικών ή νομικών συζητήσεων που συσκοτίζουν, αντί να φωτίζουν, τις σχέσεις της πολιτικής με το χρήμα.

«Οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και όλοι όσοι ορίζονται σε πολιτικές θέσεις δεν μπορούν να έχουν αδιαφανείς επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός ή εκτός Ελλάδας», τονίζουν οι βουλευτές του Ποταμιού και σημειώνουν ότι ειδικά σε μία περίοδο κρίσης δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί κάθε βαθμίδας να διατηρούν εκτός Ελλάδας τους κύριους τραπεζικούς λογαριασμούς του» σημειώνει το Ποτάμι.