«Παναγιά βοήθα» σχολίασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στο ενδεχόμενο να μην τηρηθεί η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Οποιαδήποτε ρήξη ανάμεσα σε Ε.Ε. και Τουρκία θα μας κάνει πολύ κακό», προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

«Το χάος πήρε μορφή και θα διευθετηθεί» δεσμεύθηκε κατά τα άλλα ανέφερε ότι επιδίωξη είναι όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες να μοιραστούν δίκαια στη χώρα το επόμενο διάστημα. Χαρακτήρισε «άκομψη και άδικη η ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας για τις συνθήκες στους χώρους φιλοξενίας. Είχαμε μία δυσκολία στη συνεργασία, έχει αδυναμία να αναγνωρίζει το επείγον και το πάμε by the book» ανέφερε ο κ. Μουζάλας.

Αναφορικά με την Ειδομένη τόνισε ότι «δεν έχει ξαναγίνει τέτοια εκκένωση, χωρίς βία. Βοήθησε το γεγονός ότι αρνηθήκαμε να ασκήσουμε βία. Είχαμε πλήρη άρνηση να διαλύσουμε την Ειδομένη με βία» και πρόσθεσε ότι υπήρξε λαμπρή συνεργασία τριών υπουργείων.

Σχετικά με την κριτική για τους πρόσφυγες που έφυγαν από την Ειδομένη και βρίσκονται σε χώρους βενζινάδικων τόνισε ότι «υπήρχαν πάντα τα βενζινάδικα, είναι περίπου 3.000 άνθρωποι και τις επόμενες ημέρες θα αντιμετωπιστούν κι αυτά».