current views are: 3

31 Μαΐου 2016
Δημοσίευση10:18

Ο Μητσοτάκης βλέπει εξελίξεις τον Σεπτέμβριο και επιμένει στις εκλογές

Εξελίξεις από το Σεπτέμβριο βλέπει ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς θεωρεί ότι η οικονομία δεν θα ανακάμψει και η κλεψύδρα της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση, θα αδειάσει τελείως. 

Δημοσίευση 10:18’

Εξελίξεις από το Σεπτέμβριο βλέπει ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς θεωρεί ότι η οικονομία δεν θα ανακάμψει και η κλεψύδρα της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση, θα αδειάσει τελείως. 

Εξελίξεις από το Σεπτέμβριο βλέπει ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς θεωρεί ότι η οικονομία δεν θα ανακάμψει και η κλεψύδρα της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση, θα αδειάσει τελείως. «Δεν είμαι σε θέση να ξέρω πότε θα γίνουν εκλογές αλλά ξέρω ότι από το Σεπτέμβριο και μετά η πραγματικότητα των Ελλήνων θα γίνει πολύ χειρότερη» λέει το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει «μια λογική εκτόνωση».

Σύμφωνα με τα όσα συζητούνται στις κλειστές συσκέψεις του προέδρου της ΝΔ με το στενό επιτελείο του και είναι σε θέση να γνωρίζει το newpost.gr, «αυτή η μαγική ανάκαμψη για την οποία μας είχε προειδοποιήσει ο κ. Τσίπρας να δέσουμε τις ζώνες μας, γιατί θα απογειωθούμε, δεν θα έρθει. Θα δέσουμε τις ζώνες μας, γιατί θα έχουμε μεγάλες πολιτικές και οικονομικές αναταράξεις».

Η εκτίμηση που υπάρχει στη Συγγρού για τη φθορά του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ, βασίζεται και στα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων της κοινής γνώμης, σύμφωνα με τα οποία, η κοινωνία και οι πολίτες, γυρνούν την πλάτη στον κ. Τσίπρα, γιατί, όπως έλεγε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «δεν δέχονται άλλο από τους πολιτικούς να τους κοροϊδεύουν».  

Με βάση την παραδοχή αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι το κόμμα του θα κερδίσει μια πιθανή εκλογική αναμέτρηση, ωστόσο γνωρίζει ότι ακόμη και τότε «καχυποψία θα υπάρχει», όπως λέει στους συνεργάτες του. Για αυτό έχει αποφασίσει η στρατηγική του να χτιστεί σε δύο πυλώνες: στην ύπαρξη συγκεκριμένων προτάσεων και στην αλήθεια.

«Νομίζω ότι οι πολίτες που είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν μαζί μου, πιστεύω ότι μου πιστώνουν ότι έχω απόψεις και ότι δεν έχω πει ψέματα» σημειώνει χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα θεωρεί ότι οι πολίτες δεν έχουν εμπιστευτεί πλήρως τη ΝΔ και πως υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει όσο το κόμμα του παραμείνει στην αντιπολίτευση. Ο ίδιος στο διάστημα αυτό θα προσπαθήσει να καταδείξει ότι η παραμονή αυτής της κυβέρνησης δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει και θα εξακολουθεί να ζητά εκλογές καθώς πιστεύει, ότι «οι εκλογές είναι η τελική πολιτική λύση του προβλήματος της χώρας».

Σχετικά με τον στόχο του σε περίπτωση που στηθούν οι κάλπες, είναι βεβαίως αυτοδυναμία, αλλά στις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη είναι ο σχηματισμός μίας ακόμα πιο ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις να στοιχηθούν πίσω από αυτήν την προσπάθεια. Πολιτικά ο πρόεδρος της ΝΔ θα στοχεύσει στο χώρο του κέντρου, δεδομένου ότι εκεί κερδίζονται οι αναμετρήσεις, από πολίτες οι οποίοι σήμερα δεν εκφράζονται πολιτικά. 

 


σχετικα αρθρα