Πύρα προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε σε ομιλία του χθες βράδυ στη Ρόδο ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, υπογραμμίζοντας ότι ''η ΝΔ είναι αποφασισμένη να τελειώνει με αυτή''.

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε, επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν καταλογίζει αυταπάτη αλλά απάτη προς όλους τους Έλληνες, και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έβαλε τη χώρα σε ένα διαρκές μνημόνιο.

Ο ίδιος στη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό, εκθειάζοντας τη στάση των νησιωτών.

«Δείχνουμε αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, αλλά προσέχουμε και τους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε και ανακοίνωσε ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό θα παρουσιαστεί στη Μυτιλήνη από τον πρόεδρο του κόμματος.
 
Στην εκδήλωση παρέστη η τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία μίλησε για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και στη μεγάλη επιβάρυνση του τουριστικού προϊόντος, που το μετατρέπει σε μη ανταγωνιστικό σε σχέση με τις λοιπές χώρες της Μεσογείου.

Επίσης, ο τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής, Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε αναφορά στη φορολογία που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση, και ο τομέαρχης Ναυτιλίας, Σίμος Κεδίκογλου, προανήγγειλε ημερίδα στη Ρόδο, το καλοκαίρι, με θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό.