Επιμέλεια: Ντία Μούλου

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, σε ηλικία 66 ετών. 

Όπως έγινε γνωστό, ο επονομαζόμενος «συγκεντρωσιάρχης» του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών, καθώς αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος είχε φοιτήσει στην Ανωτάτη ΒιομηχανικήΕντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 στην ΤΟ Κυψέλης, ενώ υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ.

Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας, το 1981 αναπληρωτής γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 έως το 1996 υπήρξε γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντοτε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου και υπεύθυνος για τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις του. Από εκεί μάλιστα του έμεινε και το «συγκεντρωσιάρχης».

Από το 1984 μέχρι το 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού. Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, διαφωνώντας με τις τότε επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, αποχώρησε από το κόμμα. 

Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Σοφία Ζαφειρίου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.