Στη γραμμή που χάραξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου γύρω από τις off-shore, κινήθηκε, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Νίκος Βούτσης, σε ενημέρωση αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, εξήγησε πως η πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγή της επίμαχης φράσης στα πόθεν έσχες των πολιτικών- αιρετών προσώπων, ήταν γνωστή ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς αποτελούσε μέρος των προτάσεων που είχαν κατατεθεί από την επιτροπή Greco, μαζί με τη κρατική επιχορήγηση και τον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών. Σημείωσε μάλιστα με νόημα πως η επίμαχη διάταξη ήταν μέσα στο πακέτο και πως είχε συζητηθεί στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

«Η διάταξη αυτή ήρθε ως πρόταση σε αυτούς που διαπραγματεύονταν από ελληνικής πλευρά. Ήταν γνωστό. Ήταν μέσα στην ύλη της διαπραγμάτευσης από τη πρώτη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και πρόσθεσε: « η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία για αύριο, σας είναι γνωστό και θα κλείσει το θέμα».

Από κει και πέρα ο κ. Βούτσης, ενημέρωσε πως η νέα αλλαγή το άρθρου θα έρθει αύριο με τροπολογία στη Βουλή σε συνδυασμό με άλλες που θα αφορούν τις λεγόμενες «ουρές» των συμφωνηθέντων με τους δανειστές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεσα (ακόμα και το βράδυ της Τρίτης) αναμένεται να κατατεθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος- ευτυχώς- θα συζητηθεί με τη κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία.