Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Πέμπη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουνίου ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

Ο γάλλος πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χαρλέμ Ντεσίρ, και αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η γαλλική πρεσβεία, «η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδας μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής στο πλαίσιο του προγράμματος ευρωπαϊκής στήριξης. Θα αποτελέσει δε την ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στην σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην ευρωζώνη».

Ο κ. Βαλς θα ασχοληθεί επίσης διεξοδικά με το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα και με τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Γαλλία, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της υποδοχής μεγάλου αριθμού προσφύγων στην επικράτειά της.

Οι συζητήσεις θα αποτελέσουν επίσης την ευκαιρία χάραξης νέων προοπτικών στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος. Οι δύο Πρωθυπουργοί θα υπογράψουν έναν «οδικό χάρτη» με την λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.