Θέμα συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις εκλογές θέτει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έπειτα από τη σημερινή συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τη στρατιωτική συμφωνία με Ισραήλ και Αίγυπτο.

Ο υπουργός Άμυνας ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά στον Άρειο Πάγο προκειμένου να ληφθούν υπόψη της δικαιοσύνης τα όσα είπε ο βουλευτής και ειδικός αγορητής της ΧΑ Χρήστος Παππάς.

Μάλιστα οι αναφορές του βουλευτή της ΧΑ στο Ισραήλ ως «ταραχοποιό» στην περιοχή της μεσογειακής ανατολικής λεκάνης, και «προαιώνιο εχθρό της ορθοδοξίας και του ελληνισμού» προκάλεσαν αρχικά την αντίδραση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του ο Χρ. Παππάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, θέλοντας να αιτιολογήσει το γιατί το κόμμα του καταψηφίζει τη συμφωνία με το Ισραήλ τα εξής: «Το κράτος του Ισραήλ παραβαίνει σαφώς αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ , όπως και της ολομελείας του. Και εφαρμόζει μεθόδους γενοκτονίας του ιογενούς πληθυσμού, δηλαδή των πραγματικών ιδιοκτητών της γης της Παλαιστίνης που δεν είναι άλλοι από το μαρτυρικό παλαιστινιακό λαό. Τέλος το κράτος του Ισραήλ αποτελεί έναν ταραχοποιό στην περιοχή της μεσογειακής ανατολικής λεκάνης και αποτελεί μια κρυφή πυρηνική δύναμη και είναι και ένας προαιώνιος εχθρός της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το κράτος δολοφονεί τους κατοίκους, τους παλαιστίνιους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το κράτος φυλακίζει παιδιά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το κράτος σκοτώνει παιδιά».

«Επιτρέψτε μου να πω ότι σε κάτι τέτοιες Επιτροπές, παρότι όλα μοιάζουν ήσυχα κι ωραία, ακούγονται και πράγματα που θα έπρεπε να μας σηκώνουν την τρίχα. Όταν ακούς τους νεοναζί τους ψηφισμένους που είναι εδώ μέσα να σου μιλάνε για προαιώνιους εχθρούς Ισραηλινούς και για χρήσιμους αναπτυξιακούς μουσουλμάνους Αιγύπτιους, σου σηκώνεται και λίγο η τρίχα», σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια και αφού υπήρξαν αντεγκλήσεις ανάμεσα στη Λ. Κανέλλη και τον Χρ. Παππά τον λόγο πήρε ο Π.Καμμένος και ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά στον Άρειο Πάγο.

Αφού εξέφρασε τη συμφωνία του με τη βουλευτή του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να έχουμε και την σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων η τα πρακτικά της συνομιλίας του κ. συναδέλφου, να πάνε στον πρόεδρο του Αρείου πάγου για να κρίνει την εφαρμογή της συμφωνίας της Ελλάδος στα πλαίσια του οργανισμού για την στήριξη της συνεργασίας στην Ευρώπη του ΟΑΣΕ, του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αλλά και παράλληλα να λαμβάνονται αυτά υπόψιν όταν νομιμοποιείται ένα κόμμα, παίρνοντας τέτοιες θέσεις δημόσιες να συμμετέχει σε εκλογές».

Όπως σημείωσε «είναι ίσως ένα θέμα το οποίο πρέπει να γίνει και  νομίζω ότι σ' αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα τα δημοκρατικά - πρέπει να μαζευτούν-που βρίσκονται  μέσα σε αυτή την αίθουσα. Διότι είναι δεκτή η κριτική από όλους, οι πολιτικές θέσεις, αλλά από εκεί και πέρα όταν έχουμε αναπαραγωγή ναζιστικών θεωριών οι οποίες έχουν καταδικαστεί με διεθνείς αποφάσεις που έχει συνυπογράψει σε διεθνείς συνθήκες, η χώρα μας, βάσει του άρθρου 28 παράγραφος 2 του συντάγματος υπερισχύουν του εσωτερικού δικαίου και πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν από τη δικαιοσύνη».