«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πιάστηκαν με την ... offshore στην πλάτη». Με αυτό τον γλαφυρό τρόπο σχολίαζαν πηγές της Συγγρού την άρον-άρον κυβερνητική οπισθοχώρηση στο θέμα με τις υπεράκτιες εταιρίες βουλευτών.

Όπως έλεγε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Φ.Ε.Κ. με την απαράδεκτη διάταξη για τις offshore εταιρίες τελικά δημοσιεύτηκε. Σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 31 Μαϊου.

Για τα στελέχη της ΝΔ, το γεγονός αυτό δημιουργεί προηγούμενο και μιλούν για μεθόδευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διότι, όπως εξηγούσαν, με τη δημοσίευση της απαράδεκτης και προκλητικής για την κοινωνία ρύθμισης ουσιαστικά "τακτοποιούνται" όποιοι τυχόν υπουργοί, βουλευτές και άλλα πολιτικά στελέχη συμμετείχαν σε offshore εταιρίες.

Ποιο είναι το συμπέρασμα, λένε στη Συγγρού; Τελικά η ζημιά έγινε. Η κυβέρνηση, αφού τακτοποίησε όλους όσοι είχαν offshore εταιρίες, τώρα και κάτω από την συντριπτική πίεση κομμάτων και πολιτών, σπεύδει να ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας. Ωστόσο, όπως σημειώνουν δεν περίμεναν κάτι διαφορετικό από τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης, καθώς «αποτελούν την επιτομή της υποκρισίας, του ψεύδους και της εξαπάτησης», όπως δήλωνε χαρακτηριστικά, πηγή της Συγγρού.

Τι θα κάνει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ όταν έρθει η επίμαχη διάταξη στη Βουλή; Προς στιγμήν περιμένουν να δουν την τροπολογία που θα καταθέσει η κυβέρνηση, γραμμένη σε χαρτί, όπως μας έλεγε κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τοποθετηθούν.