current views are: 6

31 Μαΐου 2016
Δημοσίευση18:03

Αποδοκίμασαν τον Δρίτσα στον Βόλο (Βίντεο)

Έντονες αποδοκιμασίες επεφύλασσαν αριστερές εξωκοινοβουλευτικές κινήσεις στον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, στον Βόλο, όπου αρέστη στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας.

Δημοσίευση 18:03’

Έντονες αποδοκιμασίες επεφύλασσαν αριστερές εξωκοινοβουλευτικές κινήσεις στον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, στον Βόλο, όπου αρέστη στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας.

Έντονες αποδοκιμασίες επεφύλασσαν αριστερές εξωκοινοβουλευτικές κινήσεις στον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, στον Βόλο, όπου αρέστη στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας.

Μέλη της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του λιμανιού φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και ανάρτησαν πανό στα κάγκελα του λιμανιού. Τα συνθήματα ακούγονταν μέχρι το χώρο που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Ναυτικής Εβδομάδας που ήταν τα αποκαλυπτήρια μιας τοιχογραφίας στο τοίχο μιας αποθήκης του λιμανιού. Ο υπουργός φυγαδεύτηκε από πλαϊνή είσοδο του λιμανιού για τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου όπου έλαβε χώρα η κεντρική εναρκτήρια εκδήλωση της Ναυτικής Εβδομάδας.

Ο κ. Δρίτσας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο για τη χάραξη μιας λιμενικής πολιτικής που θα λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε λιμανιού, σε συνεργασία με τις διοικήσεις τους. Ο κ. Δρίτσας τόνισε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμανιών και έπλεξε το εγκώμιο της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Αναφερόμενος στην πόλη του Βόλου επισήμανε ότι τιμά τους φορείς της που όλοι μαζί ενώνονται σε μια προσπάθεια να συνδέσουν τις προοπτικές της πόλης με τη θάλασσα, τους ανοιχτούς ορίζοντες και τις μεγάλες προσδοκίες. «Η Ναυτική Εβδομάδα, αποτελεί θεσμό που θα είναι διαρκές εφαλτήριο για πρόοδο και της κοινωνίας και της πόλης. Δεν υπάρχει θαλασσινή περιπέτεια και λιμενική προοπτική χωρίς συνέργεια σε όλη την κοινωνία».

Με αφορμή την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι εκείνο που έχει σημασία είναι η χώρα μας «να σταθεροποιήσει την πολυδιάστατη εξωτερική της πολιτική που η κυβέρνηση έχει χαράξει συστηματικά και βήμα-βήμα και ήδη τα αποτελέσματά της έχουν αρχίσει να φαίνονται. Είμαστε κοιτίδα ασφάλειας και ειρήνης σε μια ταραγμένη περιοχή και μπορούμε να λειτουργήσουμε και ως διαμεσολαβητική δύναμη για να άρουμε αντιθέσεις που δεν πρέπει να τις αφήσουμε να εξελιχθούν και να γίνουν επικίνδυνες».

Επιπλέον σημείωσε ότι η οικονομική ύφεση έχει φθάσει τη χώρα σε οριακό σημείο και πλέον θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία ανάκαμψης. «Πιστεύω ότι εκτός  από αυτή την  επώδυνη διαδικασία που ακολουθήσαμε, με τις αντιστάσεις και τους συμβιβασμούς μας είμαστε τώρα σε θέση να ανοίξουμε αυτή τη σελίδα. Δεν το έχει ανάγκη μόνο ο ελληνικός λαός, αλλά και η ύπαρξή του γιατί καμιά χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσα πολλά χρόνια σε διαρκή κρίση».

Ξεκαθάρισε ότι για την ώρα δεν έχει τεθεί θέμα ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών λιμανιών. «Αντιθέτως έχει τεθεί ένα νέο συγκροτημένο  σχέδιο-και όχι αφημένο στην τύχη του , όπως συνέβαινε μέχρι τώρα-  για τη χάραξη μιας λιμενικής πολιτικής που θα λαμβάνει υπόψη της  για κάθε λιμάνι  τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, σε συνεργασία με τις κατά τόπους διοικήσεις».

Τον κ. Δρίτσα συνόδευε και η υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία χαρακτήρισε την Μαγνήτων Κιβωτό, «θεματοφύλακα της πολιτιστικής παράδοσης αλλά και της ιστορίας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να πλαισιώσουμε αυτή την προσπάθεια ώστε οι δράσεις της να πολλαπλασιαστούν γιατί  έτσι διασφαλίζεται η ενότητα ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της κρίσης, διότι θεωρώ ότι κανένας λαός δεν μπορεί να προσβλέπει στο μέλλον όταν δεν διαφυλάττει και δεν προβάλει τον πολιτισμό και την  ιστορία του».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο Λιμενικό σώμα που τιμάται φέτος και εξήρε τη συνεργασία όλων των φορέων για τη διοργάνωση  της Ναυτικής Εβδομάδας , λέγοντας πως «όλοι μαζί ξεκινάμε μια όμορφη περίοδο για την πόλη και πως αυτή η ανταπόκριση θα έχει και συνέχεια».

Τέλος ο  διοικητής του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος επισήμανε ότι η Ναυτική Εβδομάδα έχει μεγάλη σημασία και το μήνυμα «που θέλουμε να περάσουμε είναι η σταθερή, διαρκής, ιστορική σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα και την Ελληνική ναυτιλία».

 


σχετικα αρθρα