Από την 1η Ιουλίου θα μπει σε εφαρμογή η έκπτωση για τους ''συνεπείς'' οφειλέτες της ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο ''Κόκκινο'' ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον υπουργό:

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε πει σε όλους τους τόνους ότι η πολιτική πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν, πάντα σε συνεννόηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ, να διερευνήσει όλες τις δυνατότητες για μείωση των τιμολογίων με δεδομένη την χαμηλή τιμή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Μάλιστα, είχαμε συσχετίσει αυτή την πρωτοβουλία μας με την ανταπόκριση που θα έδειχνε ο κόσμος για την υπαγωγή στις νέες ρυθμίσεις για χρέη προς τη ΔΕΗ έτσι ώστε αυτό το μέτρο να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση του πολύ μεγάλου, και προβληματικού, αριθμού των ληξιπρόθεσμων που έχει η ΔΕΗ. Και τα δύο ικανοποιούνται αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι το μέτρο των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή έχει βοηθήσει, καθώς έχει αποσυμπιεστεί πλέον η αυξητική τάση για τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ, χιλιάδες συμπολίτες μας μπήκαν σε αυτές τις ρυθμίσεις. Από αυτούς, το 85% μπήκαν για πρώτη φορά, είχε δηλαδή μια αδυναμία προηγουμένως να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τη ΔΕΗ.

Αυτό, υπογράμμισε ο υπουργός, είναι ευεργετικό και για τους ίδιους και για την εταιρεία, διότι αρχίζει και εισπράττει κάποια από αυτά που της χρωστούν. Οι τιμές στα καύσιμα εξακολουθούν και κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο πραγμάτων δίνει πια τη δυνατότητα να υπάρξει μία μείωση η οποία θα είναι αισθητή. Πρόκειται για ένα μέτρο κοινωνικής ευαισθησίας, το οποίο ταυτόχρονα βοηθάει την ΔΕΗ.