Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή όταν η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε την κυβέρνηση και αποχώρησε από τη συζήτηση της τροπολογίας για τις off shore στη Βουλή. 

Λαμβάνοντας τον λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας μίλησε για εμπαιγμό του κοινοβουλίου από την κυβέρνηση. 

"Αυτό που κάνετε είναι εμπαιγμός του κοινοβουλίου. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτόν τον εμπαιγμό, μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, να εισάγετε ότι διάταξη θέλετε εν ονόματι της αμνηστίας. Εμείς καταγγέλλουμε και αποχωρούμε" είπε χαρακτηριστικά. 

 

Όπως έχει ήδη γράψει το newpost.gr το Φ.Ε.Κ. με την  διάταξη για τις offshore εταιρίες τελικά δημοσιεύτηκε χθες το μεσημέρι και για τα στελέχη της ΝΔ, το γεγονός αυτό δημιουργεί προηγούμενο και μιλούν για μεθόδευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διότι, όπως εξηγούσαν, με τη δημοσίευση της απαράδεκτης και προκλητικής για την κοινωνία ρύθμισης ουσιαστικά "τακτοποιούνται" όποιοι τυχόν υπουργοί, βουλευτές και άλλα πολιτικά στελέχη συμμετείχαν σε offshore εταιρίες. 

Νομοτεχνική ρύθμιση από Παρασκευόπουλο για τις offshore

Τελικά μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος έφερε στη Βουλή νομοτεχνική ρύθμιση με την οποία, το περιθώριο των 60 ημερών για τη μεταφορά των μετοχών εταιρίας του εξωτερικού θα αφορά μόνον όσους πολιτικούς έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά με το αξιόποινο. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο η εν λόγω ρύθμιση θα λειτουργήσει και ως μια ευκαιρία αποκάλυψης των χρημάτων. 

Σημειώνεται ότι η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της νέας διάταξης.

Ολόκληρη η τροπολογία 

Πόλεμος κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης

Λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ από την αίθουσα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με σχόλιο της στο Twitter ανέφερε: «Ένα τέταρτο άντεξε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή την υπεράσπιση της πολιτικής ηθικής και της διαφάνειας. Αποκαλύφθηκαν...».

 

Ανακοίνωση για το θέμα εξεδόθη και από το γραφείο του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία ''η Νέα Δημοκρατία το έβαλε στα πόδια''.

Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από την Βουλή, μόλις βρέθηκε μπροστά σε μια πιο αυστηρή διάταξη για το ζήτημα των εταιρειών του εξωτερικού.

Η ονομαστική ψηφοφορία αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την ανέξοδη ρητορική περί διαφάνειας, για το κόμμα των εξωχώριων δραστηριοτήτων και του κ. Παπασταύρου.

Κατά τα άλλα νομίζουν ότι έτσι θα αποσπάσουν το ηθικό πλεονέκτημα από την Αριστερά.