Νομοτεχνική ρύθμιση με την οποία, το περιθώριο των 60 ημερών για τη μεταφορά των μετοχών εταιρίας του εξωτερικού θα αφορά μόνον όσους πολιτικούς έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά με το αξιόποινο, κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο η εν λόγω ρύθμιση θα λειτουργήσει και ως μια ευκαιρία αποκάλυψης των χρημάτων. 

Πάντως, η  αλλαγή στη τροπολογία, ήρθε μετά την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του Αν. Λοβέρδου, ο οποίος ζήτησε να «σπάσει το επίμαχο άρθρο σε δύο κομμάτια» για να το καταψηφίσει το κόμμα του. Συγκεκριμένα, στην αρχική διατύπωση φαινόταν η ύπαρξη ενός «παραθύρου» προκειμένου να μπορούν τα πολιτικά πρόσωπα να πάρουν «παράταση» 60 ημερών για να «ξεφορτωθούν» τα χαρτοφυλάκιά τους. «Αν ισχύουν αυτά, κάποιοι θέλουν να καλύψουν κάποιους», είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε κρατώντας τη τροπολογία: «είναι συγχωροχάρτι αυτό!». 

Παράλληλα, ο υπουργός κατέθεσε έταιρη νομοτεχνική ρύθμιση προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα της εφαρμογής του ευνοϊκού ρυθμιστικού πλαισίου του νόμου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα για το λόγο αυτό ορίζεται πως για τις παραβάσεις στα πόθεν έσχες δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του ποινικού κώδικα για την ευνοϊκότερη μεταχείριση από το νόμο.