Με σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, ξεκίνησε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του για την τροπολογία για τις off shore. Μάλιστα, χαρακτήρισε κωμιτραγική σκηνή την αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ «μας καλούσε δυο 24ωρα να έρθουμε στη Βουλή και όταν αποφασίσαμε να έρθουμε, το βάλανε στα πόδια» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, χρεώνοντας στη ΝΔ επικοινωνιακή αθλιότητα.

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αποδεικνύουν τη στρατηγική τους αδυναμία για σοβαρό πολιτικό αντίλογο» πρόσθεσε, κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνοντας λόγο για ογκώδες στρατηγικό αδιέξοδο και αδυναμία να παράξει σοβαρό αντίλογο.

«Καμώνονται τους μεταρρυθμιστές αλλά δεν έχουν να προτείνουν τίποτα εκτός αν θεωρούν μεταρρυθμίσεις τις περικοπές των συντάξεων» σημείωσε.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ακραίο λαϊκισμό στον οποίο βασίζει τη στρατηγική της, ενώ στράφηκε και προσωπικά κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο πολιτικός του λόγος είναι βασισμένος «στα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και του Τύπου της διαπλοκής».

«Ορισμένες φορές πάει πολύ το κόμμα εκείνο που δεν υπάρχει λίστα που να μην έχει το όνομα Παπασταύρου να κατηγορεί για διαπλοκή την Αριστερά» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ειδικά για τη διάταξη με τις off shore τόνισε ότι «ρυθμίζαμε μία απαγόρευση που ακούγονταν όμορφα στα αυτιά αλλά ήταν παντελώς έωλη στο βαθμό που δεν διευκρινίζονταν ποιες ήταν οι χώρες και δημιουργούσε κενά».

«Αν ο στόχος είναι η αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης οι μόνοι που δυναμώνουν είναι αυτοί που βρίσκονται στην άκρα δεξιά και κατηγορούν συλλήβδην» υπογράμμισε.

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κανένας πολιτικός δεν θα μπορεί να έχει off shore, στο εξωτερικό. 

Η ΝΔ «το έβαλε στα πόδια είτε γιατί συνειδητοποίησε ότι θα έχει απώλειες στην ονομαστική ψηφοφορία, είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο ξένων εταιρειών», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση στη Βουλή για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες, και τόνισε:

«Εμάς δεν είναι τα δικά μας στελέχη στις λίστες και στα Panamapapers, εμείς είμαστε εδώ με το μέτωπο καθαρό και δίνουμε τον αγώνα για την κάθαρση».

ΝΔ: Έφεραν την τροπολογία με τις offshore για να αποπροσανατολίσουν από τα σκληρά μέτρα

"Ο κ. Τσίπρας, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα", είναι το πρώτο σχόλιο της Συγγρού, στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού πριν λίγο από το βήμα της Βουλής. «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πιαστήκαν με την…offshore στην πλάτη, και αφού ξέπλυναν τα στελέχη τους, τώρα το παίζουν κήνσορες της ηθικής», έλεγε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο newpost.gr.

Όπως εξηγούσαν από τη Νέα Δημοκρατία, η συγκυβέρνηση, με τη δημοσίευση χθες, 31 Μαϊου της απαράδεκτης διάταξης στο ΦΕΚ, δημιούργησε ήδη προηγούμενο, επομένως η ζημιά έγινε και «τακτοποιήθηκαν» όλοι όσοι είχαν offshore εταιρίες, γεγονός που αποτέλεσε την αιτία για την αποχώρηση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την Ολομέλεια, με παράλληλη καταγγελία της κυβέρνησης για εμπαιγμό.

Επίσης από τη ΝΔ κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου με τις ηθικολογίες και τα περί ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, το οποίο δεν υπάρχει με τα τόσα ψέματα που έχουν πει και φέρνοντας σήμερα την επίμαχη τροπολογία, θέλησε να δημιουργήσει θόρυβο, την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων σκληρών μέτρων, για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Άλλωστε, έλεγαν από τη Συγγρού, θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να εξηγήσει, αν στα όσα είπε για «πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου τύπου», που ανέδειξαν το θέμα, εννοεί και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Αυγής που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και σήκωσε το ζήτημα. 

Η αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση επί της τροπολογίας, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό του ελληνικού κοινοβουλίου. 

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας τόνισε:

Αυτό που κάνετε είναι εμπαιγμός του κοινοβουλίου. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτόν τον εμπαιγμό, μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, να εισάγετε ότι διάταξη θέλετε εν ονόματι της αμνηστίας. Εμείς καταγγέλλουμε και αποχωρούμε.