Σύγκρουση με βαριές εκφράσεις ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της τροπολογίας που έφερε η κυβέρνηση και ζητά την καθολογική απαγόρευση σε υπουργούς, βουλευτές, κρατικούς λειτουργούς και αιρετούς να κατέχουν οποιαδήπιτε εταιρία εκτός Ελλάδος και offshore.

Η συζήτηση διακόπηκε όταν ξέσπασε θύελλα και οργή στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από αναφορές του κ. Θεοδωράκη ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έκλεψαν μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλου είναι σήμερα στην κυβέρνηση. 

Είχε προηγηθεί ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε το ηθικό της πλεονέκτημα. 

"Δεν ήξερα, κ. Θεοδωράκη, ότι σας αφήνει στο πόδι του ο κ. Μητσοτάκης" είπε με εριστικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον ότι "σχοινοβατεί ανάμεσα σε έναν λόγο που φαντάζει ήρεμος και στον λαϊκισμό" και τονίζοντας ότι το Ποτάμι υπεψήφισε την αρχική διάταξη για τις offshore. 

"Την υπερψηφίσατε, ήσασταν όμως από τους πρώτους που το κόμμα του έβγαζε ανακοινώσεις ακραίου λαϊκισμού εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Είστε συνήγορος του απόντος" τόνισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού. 

"Αυτή η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να δεχθούμε μύγα στο σπαθί μας. Ούτε σε 40 χρόνια δεν μπορεί το σάπιο πολιτικό σύστημα να ανακτήσει από εμάς το ηθικό πλεονέκτημα" υπογράμμισε με ένταση ο κ. Tσίπρας. 

Μετά την επανέναρξη της συζήτησης και την ένταση που είχε προηγηθεί, ο Πρωθυπουργός έλαβε το λόγο και στηλίτευσε το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν παραδέχθηκε το λάθος του και να τελειώσει εκεί το θέμα.

"Ο κ. Θεοδωράκης δεν είπε γενικά και αόριστα ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν στενή συνεργασία, όπως είθισται άλλωστε, με το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος τον κ. Τσοχατζόπουλο, αυτό δεν έχει κάτι μεμπτό. Αλλά είπε ότι στελέχη που έχουν καταδικαστεί είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαίωσε τη συκοφαντία με τον χειρότερο τρόπο. Λυπάμαι πολύ για εσάς" κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας. .