"Ο κ. Τσίπρας, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα", είναι το πρώτο σχόλιο της Συγγρού, στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού πριν λίγο από το βήμα της Βουλής. «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πιαστήκαν με την…offshore στην πλάτη, και αφού ξέπλυναν τα στελέχη τους, τώρα το παίζουν κήνσορες της ηθικής», έλεγε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο newpost.gr.

Όπως εξηγούσαν από τη Νέα Δημοκρατία, η συγκυβέρνηση, με τη δημοσίευση χθες, 31 Μαϊου της απαράδεκτης διάταξης στο ΦΕΚ, δημιούργησε ήδη προηγούμενο, επομένως η ζημιά έγινε και «τακτοποιήθηκαν» όλοι όσοι είχαν offshore εταιρίες, γεγονός που αποτέλεσε την αιτία για την αποχώρηση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την Ολομέλεια, με παράλληλη καταγγελία της κυβέρνησης για εμπαιγμό.

Επίσης από τη ΝΔ κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου με τις ηθικολογίες και τα περί ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, το οποίο δεν υπάρχει με τα τόσα ψέματα που έχουν πει και φέρνοντας σήμερα την επίμαχη τροπολογία, θέλησε να δημιουργήσει θόρυβο, την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων σκληρών μέτρων, για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Άλλωστε, έλεγαν από τη Συγγρού, θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να εξηγήσει, αν στα όσα είπε για «πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου τύπου», που ανέδειξαν το θέμα, εννοεί και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Αυγής που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και σήκωσε το ζήτημα.