Οικουμενική κυβέρνηση χωρίς να συμμετέχει ο ίδιος, πρότεινε σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης, ο Γιώργος Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά.  «Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες», τόνισε ο κ. πεταλωτής, καθώς θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να διαπιστωθεί αν μπορεί να υπάρξει συναίνεση στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που προέρχονται από την ΝΔ στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι ο Γ.Παπανδρέου ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά οικουμενική κυβέρνηση κάτι που αυτός αρνήθηκε, προτείνοντας στον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να αναλάβει πρόσωπο οικουμενικής αποδοχής προκειμένου να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο.

«Δέχομαι να αναλάβω τις ιστορικές ευθύνες μου», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και έθεσε ως πλαίσιο για την οικουμενική κυβέρνηση να υπάρξει σε βάθος χρόνου προοπτική και σύγκρουση με τα συμφέροντα.

Υπενθυμίζουμε ότι στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς ο κ. Παπανδρέου δεν έτυχε της υποδοχής που περίμενε. Το ΚΚΕ και ο Α. Τσίπρας ζήτησαν άμεση προσφυγή στις κάλπες, κάτι που επανέλαβε και η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη διαφωνία του με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από τη ΝΔ.