Ως ''κυβέρνηση'' που αυτοακυρώνεται χωρίς φραγμό, με κυνισμό'' χαρακτήρισε σήμερα στην ενημέρωση των συντακτών την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ την ίδια στιγμή εξαπέλυσε επίθεση, λέγοντας ότι η νέα διάταξη για τις off shore είναι ''διάταξη-πλυντήριο''. 

''Ακούσαμε την κριτική που μας γίνεται και είναι σεβαστή» ανέφερε ο κ. Κουμτσάκος και πρόσθεσε: «Η ουσία της στάσης και της θέσης μας είναι σταθερή: Η άρνηση να μετέχουμε σε αυτή την φαρσοκομωδία για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Και οι δύο ρυθμίσεις καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, στο ίδιο πλυντήριο. Σήμερα η ΝΔ καταθέτει ερώτηση στη Βουλή για συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες. Η ΝΔ ρωτά για ποιο λόγο δεν έχει απαντήσει από τις 26 Αυγούστου σε παλαιότερη ερώτηση βουλευτών της για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες. Υπάρχει ή δεν υπάρχει μέλος της που συμμετέχει; Τι γνωρίζει η κυβέρνηση για το πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015;''.

Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε: «Τι συνέβη αυτές τις ημέρες; Που είναι η μπλόφα; Αρχικά ψήφισαν διάταξη που αμνηστεύει τη συμμετοχή πολιτικών σε offshore, από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε. Στη συνέχεια, έφεραν την τροπολογία που είναι καταφανώς αντισυνταγματική, αντιευρωπαϊκή, έωλη και ανεφάρμοστη. Η άτακτη πολιτική υποχώρηση της κυβέρνησης δεν προήλθε μόνο από αυτό που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε "πρωτοσέλιδα της διαπλοκής" αλλά και από το πρωτοσέλιδο της Αυγής, εκτός αν και η Αυγή είναι διαπλοκή. Η άτακτη υποχώρηση ήλθε από την πολιτική πίεση που άσκησε η ΝΔ και τους ανάγκασε να κάνουν ένα άλμα στο κενό».

''Η φορολογική σφαγή ξεκίνησε, όλη η χώρα αντιμετωπίζει τον τυφώνα φοροκαταιγίδας που εξαπέλυσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ'', δήλωσε ο  Γιώργος Κουμουτσάκος και πόσθεσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο:

Η ΝΔ καταψηφίζει τα νέα προαπαιτούμενα, που θα φέρει η κυβέρνηση, καθώς δεν τηρήθηκε η υπόσχεσή της πως με την ψήφιση των δύο νομοσχεδίων ολοκληρώνεται η αξιολόγηση.

«Έχουμε μία κυβέρνηση που αυτοακυρώνεται συνεχώς, με κυνισμό και χωρίς φραγμό, για να κρατηθούν λίγο ακόμη στην καρέκλα, έφεραν ένα μνημόνιο μέσα στο μνημόνιο» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας όλες τις υποσχέσεις που δεν τήρησε η κυβέρνηση.