current views are: 5

2 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση12:13

Απελευθερώνονται τα δάνεια με εγγύηση δημοσίου – Και τα ακίνητα του ΕΟΤ στο Υπερταμείο

Νέα τροπολογία με την οποία απευλευθερώνονται οι πλειστηριασμοί των κόκκινων δανείων με εγγύηση του δημοσίου κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δημοσίευση 12:13’

Νέα τροπολογία με την οποία απευλευθερώνονται οι πλειστηριασμοί των κόκκινων δανείων με εγγύηση του δημοσίου κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Νέα τροπολογία με την οποία απευλευθερώνονται οι πλειστηριασμοί των κόκκινων δανείων με εγγύηση του δημοσίου κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η κατάθεση αυτή έρχεται σε αντίθεση με χθεσινό ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το οποίο τα συγκεκριμένα δάνεια θα έπαιρναν παράταση στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. 

Ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή είπε ότι τα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου, όπως για σεισμόπληκτους και άλλες κατηγορίες, είναι εγγυημένα, καθώς θα πληρωθούν από το δημόσιο και δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί σπιτιών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έπρεπε να βρεθεί κονδύλι από τον προϋπολογισμό, εξέλιξη που δικαιολογεί ενδεχομένως και τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος μιλώντας στο CNBC ανέφερε ότι υπάρχουν δημοσιονομικά ζητήματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, για το 2017. 

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι αν καταπέσουν τα εν λόγω δάνεια, τότε θα επιβάρυναν τον προϋπολογισμό με κίνδυνο να ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος πριν από λίγο πάντως είπε ότι τελικά επετεύχθη συμφωνία με τους θεσμούς προκειμένου να μην προσμετρήσουν αυτά τα δάνεια στην ενεργοποίηση του κόφτη.

Με άλλη διάταξη, περνάνε στο νέο υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τα ακίνητα του ΕΟΤ.

Δείτε εδώ την τροπολογία του ΥΠΟΙΚ

 


σχετικα αρθρα