Σφοδρή επίθεση εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη νέα διάταξη για τις offshore και τις δηλώσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για τις offshore, πηγές της κυβέρνησης τονίζουν πως «αφότου η ΝΔ επιδόθηκε σε ένα θέαμα δημιουργίας εντυπώσεων ζητώντας επιτακτικά τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, όταν αυτή συνήλθε και υπερψήφισε σχεδόν ομόφωνα τη γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή, η ΝΔ επέλεξε το δρόμο της άτακτης φυγής και την πολιτική αντιπαράθεση από την ασφάλεια του γραφείου τύπου της Συγγρού». 

«Ή ίσως έσπευσαν να ρυθμίσουν υποχρεώσεις που τους προέκυψαν λόγω της ψήφιση του ασυμβίβαστου αυτού ή προσέτρεξαν σε έμπειρα στελέχη τους για συμβουλές διαχείρισης κεφαλαίων μέσω Βρετανικών Παρθένων Νήσων και Παναμά», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.

Παράλληλα, το Μαξίμου επισημαίνει ότι τώρα επιχειρούν να ανασυνταχτούν πίσω από ερωτήσεις, «ωστόσο, ξεχνούν ότι είναι αυτοί που χρωστούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό».

«Απαντήσεις για τις εξωχώριες οικονομικές τους δραστηριότητες, απαντήσεις αν οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουν είναι σαν τις απολύσεις Σχολικών Φυλάκων και τις καταργήσεις ανταποδοτικών οργανισμών, όπως η Δημοτική Αστυνομία, που προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμη και του Δημάρχου Αθηναίων», σημειώνουν.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είχε αναφέρει πως «η κυβέρνηση αυτοακυρώνεται χωρίς φραγμό, με κυνισμό» και χαρακτήρισε τη νέα διάταξη «πλυντήριο».