«Να βρει κάποιο άλλο αφήγημα», αφού τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε, ότι θα πέσει η κυβέρνηση, δεν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και δεν θα εκταμιευθεί η δόση, έχουν διαψευστεί κάλεσε την Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση για τον νέο γύρο τροπολογιών ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να πείσει τους δανειστές να μην ενεργοποιείται ο κόφτης από ενδεχόμενες καταπτώσεις δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. «Ήταν το μεγάλο μας άγχος αλλά έχουμε συμφωνία. Αν πέσουν τα δάνεια δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης» είπε και συμπλήρωσε ότι οι καταπτώσεις δεν θα επηρεάζουν το στόχο του πλεονάσματος.

Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι διαψεύδονται όσοι έλεγαν ότι στις τροπολογίες θα υπάρχουν σκληρότερα μέτρα και τόνισε ότι πρόκειται, κυρίως, για διευκρινιστικές αλλαγές.

«Κανείς που ψήφισε υπέρ του πολυνομοσχεδίου, δεν θα έχει λόγο να μην ψηφίσει και τώρα τις τροπολογίες», σημείωσε.

Κατά τ' άλλο ο υπουργός κατέθεσε νέα τροπολογία με την οποία απευλευθερώνονται οι πλειστηριασμοί των κόκκινων δανείων με εγγύηση του δημοσίου, η οποία έρχεται σε αντίθεση με χθεσινό ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΟΙΚ.