Τη στήριξή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζουν με δήλωσή τους 11 υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του Ποταμιού. Η αρχική πληροφορία έκανε λόγο για 12 στελέχη, ωστόσο ο Ρίζος Νικόλαος, Υπ. Βουλευτής Πέλλας με το Ποτάμι, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω επιστολή. 

Όπως αναφέρον «η Ελλάδα αιμορραγεί, η χώρα διαλύεται κάτω από την λαίλαπα της λιτότητας και των παραλόγων φόρων. Παραπατάει, μεταξύ της αυτάρεσκης ,''αριστερίστικης'', ουτοπικής ιδεολογίας του βασικού κυβερνώντος κόμματος, και της εγωπαθούς εξουσιολαγνείας του κυβερνητικού του εταίρου. Το πολιτικό δυναμικό, κατακερματισμένο, αδυνατεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του μέσου Έλληνα για έξοδο από την θανατηφόρα περιδίνηση που έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια» και προσθέτουν:

Κοινοποιούμε σήμερα την απόφασή μας να συνταχθούμε στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, για έξοδο από την κρίση. Επιδιώκουμε να γίνουμε παραπόταμος, ενός αληθινού ποταμού Ελλήνων που θα μεταρρυθμίσει, επιτέλους, την Ελλάδα και θα την απαλλάξει από τη χειρότερη και πιο ανεύθυνα λαϊκιστική διακυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας για να αποκατασταθεί η κυβερνητική σταθερότητα στο εσωτερικό και η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό περιβάλλον.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν στο πρόσφατο παρελθόν την απόφασή μας να μετέχουμε στα κοινά, να εμπιστευθούν και τώρα την εκτίμησή μας, ότι η πραγματική ελπίδα για την Ελλάδα βρίσκεται στην πλειοψηφική συσπείρωση των πολιτών που επιθυμούν κυβερνήσεις αποτελεσματικές μετά τις εκλογές και όχι απλώς ευχάριστες προεκλογικά. Και πιστεύουμε ότι η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θα την μετεξελίξει ταχύτατα στην πολιτική δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει αυτή τη δημιουργική πλειοψηφική συσπείρωση.

Οι αυταπάτες, οι δογματισμοί, ο λαϊκισμός και η πλήρης κατάρρευση των αξιών, μας έφτασαν στο σημερινό σημείο-κατάντια. Ο ρεαλισμός, η αποδοτικότητα και η αλήθεια θα δώσουν όραμα ξανά στα παιδιά μας.

Τη δήλωση υπογράφουν οι:

 • Θεοδώσης Ιάκωβος, Ακοοπροθετιστής, πρώην μέλος Επιτροπών Δεοντολογίας, Πανελλήνιας, Οικονομικών, Περιφερειακός Κ. Μακεδονίας , Υποψήφιος Βουλευτής Πέλλας με το Ποτάμι
 • Λυκούργος Λιαρόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, πρώην Συντονιστής Τομέα Υγείας, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου στο Ποτάμι
 • Παρασκευόπουλος Νότης, Συγκοινωνιολόγος, πρώην Συντονιστής Επιτροπής Δια Ταύτα, μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής στο Ποτάμι
 • Σαραντόπουλος Μ. Φώτης, Συγγραφέας, Χημικός πρώην Εμπειρογνώμονας Τομέα Άμυνας στο Ποτάμι
 • Δενδρινός Κωνσταντίνος, Ανώτερο στέλεχος Τουρισμού πρώην Εμπειρογνώμονας Τομέα Τουρισμού στο Ποτάμι
 • Βλαχογιάννης Γεώργιος, Πληροφορικός /τεχνικός δικτύων πρώην Συντονιστής Θεσσαλονίκης, μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής, Υπ. Βουλευτής Πρέβεζας με το Ποτάμι
 • Κωστόπουλος Κυριάκος, Φιλόλογος, πρώην Συντονιστής Λάρισας με το Ποτάμι
 • Φραγκούδης Νικόλαος, Συνταξιούχος, πρώην Συντονιστής Β' Πειραιά στο Ποτάμι
 • Μαρασλή Τίνα, Τραπεζικός πρώην Συντονίστρια Σερρών με το Ποτάμι
 • Βλάχος Πασχάλης, Εταιρικό στέλεχος Υπ. Βουλευτής Β' Αθήνας με το Ποτάμι
 • Δημητρακοπούλου Πηνελόπη, Πολιτικός επιστήμονας πρώην μέλος στο Ποτάμι

Σε δήλωσή του ο κ. Ρίζος, του οποίου το όνομα συμπεριλήφθη στη λίστα, αναφέρει: 

Η ενασχόληση μου με την πολιτική σταμάτησε μετά τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις και το δημοψήφισμα παρόλα αυτά δεν καταλαβαίνω πως το να συμφωνείς με κάποιους για κάποιες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν εχθές από αυτούς κατευθείαν σε κανει να προσχωρήσεις σε αυτο το πολιτικό χώρο αυτοείναι άξιο απορίας .Εγω μπορεί να μην ξανασχοληθω με την κεντρική πολιτική σκηνή, άλλα αυτο δεν μου απαγορεύει να ειμαι ενα απλό μέλος του Ποταμιου ,ούτε μου απαγορεύει να εχω πολιτική αποψη, αλλα αυτα ειναι πολύ μακριά απο το ψεύδος οτι εγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας.