«Δεν υπήρξαν μόνο άσχημες αποφάσεις, αν αναλογιστεί κανείς τι ζητούσαν οι δανειστές, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπήρξαν κέρδη από τη διαπραγμάτευση», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση, μόνο με φόρους, να βγεις από τη δίνη». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο ελληνικός λαός κέρδισε τη μη μείωση κύριων συντάξεων και την προστασία της πρώτης κατοικίας και επεσήμανε πως η κυβέρνηση πέτυχε να μην υπάρξει καμία απόλυση στο Δημόσιο και καμία μείωση μισθών.

Σχολιάζοντας τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις, η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε πως η κυβέρνηση και όλοι έχουν αντιληφθεί ότι για κάθε μια θέση που χάνεται στον δημόσιο τομέα χάνονται τρεις στον ιδιωτικό.

«Συμφωνούμε ότι ψηφίσαμε μέτρα που δεν είναι ευχάριστα», είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει τώρα να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα, για να περάσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης. «Όταν αυτό γίνει, το όποιο κέρδος θα διανεμηθεί στην κοινωνία», τόνισε. 

«Οι φόροι δεν είναι αυτό το οποίο, είναι ποτέ αναπτυξιακό ή ευχάριστο. Δεν συμφώνησε κανείς σε αυτό, ούτε βεβαίως μπορούμε να δεχτούμε και να πούμε ότι αυτή είναι η πολιτική την οποία θα επιλέγαμε σε μία χώρα που δεν ήταν πτωχευμένη και εκτός μνημονίου», είπε.

Σε άλλο σημείο, η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «πρώτο σημαντικό βήμα» την εκταμίευση της δόσης, ενώ όπως είπε «υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και ανοίγεται τεράστια επενδυτική προοπτική για τη χώρα. «Η κυβέρνηση κάνει ότι είναι απαραίτητο για να ανοίξει ο δρόμος αυτός», επεσήμανε.

Όσον αφορά τα capital controls, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι σταδιακά και σύντομα θα αρχίσει να γίνεται άρση των περιορισμών. «Ελαφρύνσεις θα υπάρξουν μέσα στο καλοκαίρι» δήλωσε, ωστόσο απέφυγε να μιλήσει για μερική άρση των capital controls εντός των θερινών μηνών.

«Τα κάστανα από τη φωτιά θα τα βγάλουμε», είπε αναφερόμενη στη γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός θα δει αποτελέσματα.

Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη διάταξη για τις offshore εταιρίες επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υποχώρησε στο συγκεκριμένο θέμα αλλά απεναντίας αυστηροποίησε περισσότερο τη διάταξη, ενώ διευκρίνισε ότι «η πρώτη ρύθμιση ήταν απολύτως σωστή» και η δεύτερη ρύθμιση έδωσε τον ορισμό για τις εξωχώριες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία άφησε σκιές για υπουργούς της κυβέρνησης ότι έχουν ανάμειξη με offshore εταιρείες, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με υπουργούς» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν άνθρωποι από τη Νέα Δημοκρατία που θα δυσκολευτούν