current views are: 8

3 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση11:29

Διαφωνεί ο Κουμουτσάκος με την αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή – Να ξεκαθαρίσει τη θέση του

Ο κ. Κουμουτσάκος δεν ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του, καθώς είπε ότι “ίσως” και “ενδεχομένως” θα έπρεπε η ΝΔ να είχε μείνει στην κοινοβουλευτική διαδικασία. 

Δημοσίευση 11:29’

Ο κ. Κουμουτσάκος δεν ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του, καθώς είπε ότι “ίσως” και “ενδεχομένως” θα έπρεπε η ΝΔ να είχε μείνει στην κοινοβουλευτική διαδικασία. 

Την… ενδεχόμενη διαφωνία του με την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση στη Βουλή για τις offshore, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο κ. Κουμουτσάκος δεν ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του, καθώς είπε ότι “ίσως” και “ενδεχομένως” θα έπρεπε η ΝΔ να είχε μείνει στην κοινοβουλευτική διαδικασία. 

«Υπήρξε κριτική, την ακούμε και είναι σεβαστή κριτική. Ενδεχομένως θα έπρεπε να μην είχαμε αποχωρήσει και να μέναμε στη Βουλή, ξεγυμνώνοντας εκείνο το άθλιο νομοθέτημα» δήλωσε στην ΕΡΤ. Χρησιμοποιώντας διπλωματικό λόγο ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε με τον τρόπο αυτό τη διαφωνία του με την κεντρική γραμμή, χωρίς ωστόσο να υποστηρίζει ευθέως τη θέση του.  

Εκτός από τον εκπρόσωπο του κόμματος που εκφράζει την επίσημη θέση της ΝΔ, και ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε χθες ευθέως την αντίθεσή του με την απόφαση να αποχωρήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, από τη συζήτηση επί της τροπολογίας για καθολική απαγόρευση κατοχής ή συμμετοχής πολιτικών σε όλες τις εταιρίες που βρίσκονται εκτός χώρας. 

«Εγώ θα προτιμούσα να μέναμε μέσα, να δίναμε τη μάχη μας την ιδεολογική και πριν από την ψηφοφορία ας αποχωρούσαμε. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα για εμένα, το ότι αποχωρήσαμε. Διότι, αισθάνθηκα λίγο άσχημα τρεις ώρες να μας λένε ό,τι μας λέγανε, τα περισσότερα ψέματα, και να μην υπάρχει αντίλογος. Πέραν του ότι ο κανονισμός της Βουλής είναι σε κάποια σημεία σοφός. Δηλαδή σου δίνει το δικαίωμα της άρνησης ψήφου με τη μαγική λέξη «παρών», αλλά το κυρίως θέμα για το οποίο εγώ είμαι χαρούμενος με τη στάση του κόμματός μου είναι ότι δεν υποκύψαμε στο λαϊκισμό και δεν ψηφίσαμε «ναι» σε μία επαίσχυντη αλλαγή που ποινικοποιεί κάθε μορφής επιχειρηματικότητας» είπε χθες στον Real fm  ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Οι απόψεις αυτές φαίνεται ότι απηχούν τη θέση αρκετών στελεχών της Συγγρού. Όπως έγραψε το Newpost, δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές που εκτίμησαν ότι η Ν.Δ. θα έπρεπε να δώσει έστω ένα μέρος της κοινοβουλευτικής μάχης και όχι να αποχωρήσει από την έναρξη της διαδικασίας ενώ, λιγότεροι είναι η αλήθεια, εκτιμούσαν ότι το κόμμα έπρεπε να μείνει μέχρι τέλους. 

Όπως πληροφορείται το Newpost, η απόφαση ελήφθη μέσω μίας ανοικτής γραμμής που είχε στηθεί μεταξύ του επιτελείου Μητσοτάκη και των κομματικών στελεχών που βρίσκονταν στη Βουλή και θεωρήθηκε η κατάλληλη επιλογή.


σχετικα αρθρα