Σταθερός στην κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε, μιλώντας στο Newpost, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά τις αποστάσεις που φάνηκε να λαμβάνει από την απόφαση να αποχωρήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα από τη συζήτηση στη Βουλή για τις offshore.

"Καμία διαφωνία δεν υπάρχει" απάντησε ο κ. Κουμοτρσάκος, στο ερώτημα του Newpost, αν διαφωνεί με την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσει από τη Βουλή. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι "θα μπορούσαμε και να μην έχουμε αποχωρήσει, αλλά αποχωρήσαμε για να τονίσουμε ακόμη περισσότερο τη γελοιότητα της κυβέρνησης" στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων παραθέτουμε το απόσμασπα των δηλώσεων του κ. Κουμουτσάκου στην ΕΡΤ:

"Είπα ότι βεβαίως ακούμε και σεβόμαστε την κριτική" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σε διευκρινιστική δήλωση για τα όσα είπε το πρωί στην ΕΡΤ, όπου ανέφρε συγκεκριμένα ότι "ενδεχομένως θα μπορούσαμε και να είχαμε μείνει στη Βουλή". 

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε συντάσσεται με την κεντρική γραμμή του κόμματος, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει ποια είναι η προσωπική του άποψη για τη στάση που τηρήθηκε στη Βουλή. "Ως εκπρόσωπος του κόμματος, αντιλαμβάνεστε, ότι δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη, μιλώ εως εκπρόσωπος της ΝΔ" σημείωσε. 

"Είπα ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να μην είχαμε αποχωρήσει" επανέλαβε στο Newpost, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα λειτούργησε συντεταγμένα και οι δύο δηλώσεις στελεχών που εξέφραζαν αντιρρήσεις, είναι "δευτερεύοντα ζητήματα". "Δεν δίνεται καμία συνέχεια στο θέμα, είναι μια περαιωμένη συζήτηση για το κόμμα" επεσήμανε. 

Η διευκρίνιση, ωστόσο, του Γιώργου Κουμουτσάκου, έρχεται ταυτόχρονα με την ακριβώς αντίθετη δήλωση του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. Ο τελευταίος ανέφερε ότι ''ενδεχομένως να μην ήταν σωστή η απόφαση της αποχώρησης ης ΝΔ από την Βουλή στην ψηφοφορία για τις offshore''.

"Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλες οι αποφάσεις. Εκείνη τη στιγμή η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ, έκρινε ότι πρέπει να αποχωρήσει, κυρίως γιατί υπήρχε μία διακωμώδηση όλης της διαδικασίας από τον τρόπο που το χειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πραγματική. Από τη φασαρία που έγινε εκ των υστέρων, φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην ήταν σωστή αυτή η απόφαση. Αυτό όμως, είναι μετά Χριστόν, προφήτες, μπορεί να γίνονται όλοι" είπε στο Βήμα fm, ο κ. Γεωργιάδης. 

Όλο αυτό το κλίμα έρχεται να επιβεβαιώσει τις αντίθετες απόψεις και τις διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη που εκτιμούν ότι επρόκειτο για επικοινωνιακό λάθος και μια απόφαση που δεν απέφερε θετικά αποτελέσματα σε ένα ζήτημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως "όπλο" κατά της κυβέρνησης.