current views are: 5

3 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση12:57

Παρέμβαση Τσίπρα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής – Συνάντηση Βούτση με τη μητέρα του Φύσσα

Τη δέσμευση από τη πλευρά της Πολιτείας πως θα κάνει αυτά που μπορεί προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία διεξαγωγής της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έδωσε στην μητέρα του, ο πρόεδρος της Βουλής.

Δημοσίευση 12:57’

Τη δέσμευση από τη πλευρά της Πολιτείας πως θα κάνει αυτά που μπορεί προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία διεξαγωγής της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έδωσε στην μητέρα του, ο πρόεδρος της Βουλής.

Τη δέσμευση από τη πλευρά της Πολιτείας πως θα κάνει αυτά που μπορεί προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία διεξαγωγής της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έδωσε στην μητέρα του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο γραφείο του κ. Βούτση στη Βουλή, μετά από σχετική πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, ο παρευρισκόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες που του επιτρέπει ο νόμος για επιτευχθεί η επιτάχυνση της όλης διαδικασίας.

Μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Νίκος Παρασκευόπουλος, έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές στις οποίες θα κινηθεί το επόμενα διάστημα, λέγοντας πως το υπουργείο μπορεί εφόσον το ζητήσει η Δικαιοσύνη να ορίσει το χώρο διεξαγωγής της δίκης. Για το λόγο αυτό, όπως είπε, απέστειλε έγγραφο- παράκληση στον πρόεδρο του συμβουλίου διοίκησης του Εφετείου Αθηνών με το οποίο ζητά να διαπιστωθεί αν υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής της δίκης. Εφόσον υπάρξει η σχετική απάντηση, ο κ. Παρασκευόπουλος θα ορίσει το χώρο που πιθανότατα θα είναι είτε το Εφετείο, είτε ο Κορυδαλλός.

Πάντως ο υπουργός στη προσπάθειά του να εξηγήσει τους έως τώρα χειρισμούς του, τόνισε πως οποιαδήποτε ενέργεια της Πολιτείας χωρίς το σχετικό αίτημα της Δικαιοσύνης, θα συνιστούσε παρέμβαση στο έργο της. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ανέλαβε την ίδια πρωτοβουλία νωρίτερα, χωρίς την παραίνεση της κ. Φύσσα, απάντησε πως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν «πρώιμη».

Από κει και πέρα στην ενημέρωσή ο κ. Παρασκευόπουλος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεχτικός στις διατυπώσεις του, επιχειρώντας να ασκήσει κριτική «με το γάντι» στη Δικαιοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε πως το υπουργείο διέθεσε ένα επιπλέον κτήριο που να μπορεί να καλύπτει δίκες μεγάλου εύρους, ήδη από τις 5-10-2015, ενώ εξέφρασε και την άποψη πως με τους ρυθμούς που βαδίζει η όλη διαδικασία δημιουργεί μια εικόνα που «δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια».   Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης, ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε μετά την ανταπόκριση του πρωθυπουργού στην έκκληση-κραυγή αγωνίας της κ. Φύσσα για την επιτάχυνση της δίκης και ανάληψης των ευθυνών. «Στη συνάντηση, η κ. Φύσσα μας εξέθεσε την άποψη και την εμπειρία της από τη πολύμηνη διαδικασία της στη δίκη που δεν έχει τον ορίζοντα, τον ρυθμό και τη δημοσιότητα που θα έπρεπε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.


σχετικα αρθρα