Συνάντηση γνωριμίας και ουσίας, σε άριστο κλίμα,  είχε σήμερα το μεσημέρι ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Γαλλικής Δημοκρατίας, Manuel Valls. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά και παραδοσιακά άριστες σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, αλλά και του Ελληνικού και Γαλλικού λαού.
 
Ο κ. Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει πλήρως το Γάλλο πρωθυπουργό  για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα για τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει ως προς την πορεία της πραγματικής οικονομίας. Τόνισε, ταυτόχρονα, την ανάγκη μιας διαφορετικής σύνθεσης οικονομικής πολιτικής στη βάση της μείωσης της υπέρμετρης φορολογίας, της μείωσης των δημοσίων δαπανών και της ενίσχυσης των μεταρρυθμίσεων. 
 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο στρατηγικό στόχο για ανάπτυξη 4%, με πλεονάσματα της τάξης του 2%, καθώς και στην αναγκαία και επείγουσα διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, που είναι ζωτικής σημασίας για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
Συζητήθηκαν ακόμα, η πορεία της κατάστασης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, που απαιτεί συνεχή εγρήγορση και συντονισμένη δράση, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της Ευρώπης, συμπίπτοντας στην εκτίμηση ότι είναι αναγκαίο να αναληφθούν πολιτικές και δράσεις για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και της απήχησής της στους ευρωπαϊκούς λαούς. Τέλος, έκαναν επισκόπηση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό.