Κριτική για τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ έκανε ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς, ο οποίος παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί ο εν λόγω φόρος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στιγμα FM, ο κ. Δημαράς σημείωσε χαρακτηριστικά:

Κακώς δόθηκαν προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ οι υποσχέσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση και καμία δυνατότητα να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Ο πολιτικός πρέπει να ζητά συγνώμη αναγνωρίζοντας το λάθος του.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής άφησε αιχμές για τον τρόπο που ήταν διατυπωμένη η διάταξη για τις off shore εταιρείες στο Πολυνομοσχέδιο.

«Δεν θα μπορούσε κανείς να διαβάσει και να κατανοήσει μέσα σε μια μέρα ένα πολυνομοσχέδιο 7.500 σελίδων», είπε και πρόσθεσε:

Αλλά και το συγκεκριμένο άρθρο για τις off shore εταιρείες, ήταν διατυπωμένο με τέτοιον τρόπο, που επίσης δεν θα μπορούσε κάποιος να το ανακαλύψει.

Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως κανένα κόμμα δεν πείρε είδηση την εν λόγω διάταξη και όπως είπε ήταν διατυπωμένη με τρόπο τέτοιον ώστε δεν την κατάλαβε ούτε ο… πρωθυπουργός:

Κανένα κόμμα δεν πήρε είδηση το συγκεκριμένο άρθρο πόσο μάλλον ένας βουλευτής. Θεωρώ, πως ούτε ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε επακριβώς τη διάταξη για τις offshore εταιρείες. Το άρθρο που κατατέθηκε με το πολυνομοσχέδιο ήταν πιο ελαστικό στο να έχουν τα πολιτικά πρόσωπα offshore εταιρείες. Η κυβέρνηση είπε ότι επειδή το προηγούμενο άρθρο ήταν ασαφές νομικά, πήγε να το κάνει πιο σαφές τη στιγμή που κάποιες χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι συνεργάζονται. Αυτό ήταν μια δικαιολογία. Εγώ ήμουν αντίθετος σε αυτά. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να βρούμε τρόπο να καταργηθούν οι φορολογικοί παράδεισοι γιατί είναι μεγάλη γάγγραινα για τις κοινωνίες και τις εθνικές οικονομίες σαν τις δικές μας.