Συγκέντρωση στην Ομόνοια με ομιλήτρια τη Γενική Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα οργανώνει αύριο στις 7.30 στο βράδυ το ΚΚΕ για να ζητήσει "να παρέμβει τώρα ο λαός, με την πάλη του, την οργάνωσή του, με εκλογές". Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΚΚΕ τονίζει ότι ο λαός τώρα πρέπει να διατρανώσει την αντίθεσή του στα σενάρια διαμόρφωσης κυβέρνησης συνεργασίας που προωθούν ΕΕ - πλουτοκρατία. Ο στόχος τους, προσθέτει, είναι να αλυσοδέσουν το λαό με κάθε τρόπο και να τον οδηγήσουν υποταγμένο στο βάραθρο της πτώχευσης, προστατεύοντας τα συμφέροντα και την εξουσία των μονοπωλίων.

Τώρα ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το ΚΚΕ που αποδεδειγμένα του είπε την αλήθεια, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προσθέτει ότι ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα μαζί του, είναι επιτακτική ανάγκη να συμπορευτεί μαζί του για να αποκρούσουμε τα αντιδραστικά σενάρια, τη νέα βάρβαρη επιδρομή.

Λύση υπάρχει μόνο με οργανωμένο, αποφασισμένο λαό, μαζί με το ΚΚΕ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία εκφράζεται η βεβαιότητα ότι ο λαός μπορεί να αποκρούσει τη νέα βάρβαρη επίθεση συσπειρωμένος, παλεύοντας για πραγματικά ριζικές αλλαγές, για ανατροπή της εξουσίας και κυριαρχίας των μονοπωλίων και αποδέσμευση από την ΕΕ.