Βήμα – βήμα δρομολογείται το σχέδιο της ηγεσίας της Ν.Δ. για την εξέλιξη του κόμματος και την προσαρμογή του στα νέα... ηλεκτρονικά δεδομένα.

Έτσι, μετά την κίνηση πρόσκλησης όσων ενδιαφέρονταν να μετάσχουν στις ομάδες προγράμματος και την ηλεκτρονική διαβούλευση για το καταστατικό, η Ν.Δ., δια του Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, προχωρά ένα ακόμη βήμα.

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να λειτουργήσει το Διαδικτυακό Φόρουμ του κόμματος. Κι αυτό γιατί η Συγγρού δεν θέλει να αφήσει ανεκμετάλλευτα τα περίπου 3.000 στελέχη του ιδιωτικού τομέα που εξεδήλωσαν, το προηγούμενο διάστημα, ενδιαφέρον να μετάσχουν στο νεοδημοκρατικό προγραμματικό γίγνεσθαι.

Στόχος του φόρουμ θα είναι να αποτελέσει μία πολιτική – προγραμματική «αγορά», όπου θα συζητώνται και θα ζυμώνονται οι προγραμματικές προτάσεις της Ν.Δ., με την πληροφόρηση και τις ιδέες να έρχονται απευθείας από τη ζώσα κοινωνία και αγορά.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει και την ηλεκτρονική υποβολή βιογραφικών από στελέχη που ενδιαφέρονται να βρεθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος, γεγονός που σημαίνει ότι οι δύο αυτές βάσεις μπορούν να λειτουργήσουν και συμπληρωματικά.

Βέβαια, επειδή ως γνωστόν τα κόμματα δεν λειτουργούν μόνον με email και ηλεκτρονικά φόρουμ (σχετικό σχόλιο είχε κάνει προ μηνών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σχολιάζοντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που παρουσίαζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης), η ηγετική ομάδα «τρέχει» και κύκλο εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα.

To 10ήμερο 3-12 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα, με μέλη και στελέχη του κόμματος, με τις νέες διοικήσεις των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, μελών της Πολιτικής Επιτροπής, και την παρουσία Βουλευτών, με στοχευμένα μηνύματα και ευρεία θεματολογία.

Επίσης, προχωρά η συγκρότηση της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών με οκτώ θεματικές ενότητες, και συγκεκριμένα:

1. Ιδεολογία - Η Πρόταση διακυβέρνησης της Νεας Δημοκρατιας

2. Οικονομία - Ανάπτυξη - Επενδύσεις

3. Εξωτερική Πολιτική – ΕΕ - Διεθνές Περιβάλλον

4. Δημόσια Διοίκηση –Αυτοδιοίκηση - Δικαιοσύνη

5. Παιδεία - Εκπαίδευση – Πολιτισμός

6. Υγεία, Κοινωνική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή

7. Διαχείριση Διοίκησης: Ηγεσία – Λήψη Αποφάσεων – Διαχείριση Κρίσεων

8. Πολιτική Στρατηγική - Πολιτική Επικοινωνία – Τεχνικές Πολιτικής Επικοινωνίας