Προβάδισμα 7,5 μονάδων παίρνει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στην αναγωγή των προτιμήσεων επί των έγκυρων ψηφοδελτίων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,4% έναντι 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3% και η Λαϊκή Ενότητα η οποία μπαίνει στο κοινοβούλιο με ποσοστό 3,1% και η Ένωση Κεντρώων με 3%

Αντιθέτως εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4% και το Ποτάμι με 2,2%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 19,6%. 

Σε ερώτηση για το αν εμπιστεύεστε τον Αλέξη Τσίπρα το 75% των πολιτών απάντησε όχι, το 17% ναι και το 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση για το αν «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά τη διακυβέρνηση, πρέπει να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή;» το 30% απάντησε ότι θέλει να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από τη Βουλή, το 28% εκλογές, το 25% δεν ξέρω /δεν απαντώ ενώ το 17% δείχνει εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση.

Επίσης το 72% θεωρεί την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup αρνητική, το 11% θετική ενώ δεν απάντησε το 17%. Σε ότι αφορά τον στόχο για το χρέος το 80% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε να τον εκπληρώσει. μόλις το 8% θεωρεί ότι πέτυχε ενώ το 12% δεν απάντησε.

Η συμμετοχή των πολιτικών προσώπων σε offshore θεωρείται λάθος για το 92% των πολιτών, ενώ μόλις το 3% απάντησε σωστό. Το 5% δεν απάντησε.
Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι πολίτες θεωρούν ότι με τα νέα μέτρα θα θεπεραστεί η κρίση το 82% απαντά όχι, το 10% ναι και το 8% δεν απάντησε.