Πολλοί καλοθελητές και μη, το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως αποκάλυψε και το newpost ,προτείνουν ως μεταβατική λύση τον Κώστα Σημίτη για την ηγεσία της κεντροαριστεράς.

Για το θέμα υπήρξαν πρωτοσέλιδα, υπήρξαν τοποθετήσεις και πολλές δηλώσεις και ζυμώσεις. Η σκέψη κέρδισε έδαφος αλλά δεν κέρδισε τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε αλλά ξεκαθάρισε πως το τι θα γίνει με την κεντροαριστερά αφορά εκείνους που συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή, αφήνοντας τον εαυτό του απέξω. Στελέχη που βρέθηκαν δίπλα του για πολλά χρόνια τονίζουν ,πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη σε μια συζήτηση που έγινε ερήμην του.

Ο κύριος Σημίτης έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη ενότητας αλλά και την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα. Όμως κάποιοι εκτιμούν πως δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να συμμετάσχει στη διάλυση του κόμματος του οποίου υπήρξε πρόεδρος και εκλεγμένος πρωθυπουργός . Η μη παρουσία Σημίτη πάντως δυσκολεύει το έτσι κι αλλιώς εύθραυστο εγχείρημα της κοινής καθόδου όλων των δυνάμεων του χώρου κι αυτό γιατί ο κύριος Θεοδωράκης ,που έτσι κι αλλιώς είναι πιο κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ,έχει πλέον άλλοθι για να πει το όχι και επισήμως στη Δημοκρατική Συμπαράταξη .

Από την άλλη πλευρά η κυρία Γεννηματά θα δώσει τη μάχη για να πετύχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και από το Σεπτέμβριο να καταγράψει ακόμη καλυτέρα αποτελέσματα στη μάχη των δημοσκοπήσεων.

Ιδανικά για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ήταν εντός του καλοκαιριού να συστρατευθούν στελέχη τα οποία βρίσκονται στην παρούσα φάση εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής ,αλλά και στελέχη από το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου που θα αναζητήσουν να επιστρέψουν στη Χαριλάου Τρικούπη.