«Οι πολίτες έχουν κουραστεί από την μπαγιάτικη ρητορική της περήφανης διαπραγμάτευσης και των υποτιθέμενων "κόκκινων" γραμμών», τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, με αφορμή κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δεν καταργηθεί 13ος και 14ος μισθός. Υπενθυμίζεται ότι την κατάργηση διέψευσαν χθες πηγές του Υπουργείου Εργασίας μιλώντας στο Newpost, ενώ σήμερα την είδηση επιβεβαίωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Όπως επισημαίνει το Ποτάμι, οι πολίτες πληρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι νέους φόρους μετά από κάθε "σκληρή" διαπραγμάτευση, καθώς οι "κόκκινες" γραμμές διαγράφονται μονοκοντυλιά από τους εταίρους και δανειστές απουσία κάποιας σοβαρής εναλλακτικής πρότασης όπως ο περιορισμός της κρατικής σπατάλης.

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλουν να κατανοήσουν ότι όσο δεν διατυπώνονται συγκεκριμένες προτάσεις στη βάση ενός εθνικού πατριωτικού σχεδίου ανάταξης της χώρας, η "κούρσα προς τον πάτο" θα συνεχίζεται και η πλήρης απορρύθμιση στα εργασιακά θα έρθει για μια ακόμη φορά με την πλάτη στον τοίχο», καταλήγει το κόμμα.