Την ανάγκη να υπάρχει εμπιστοσύνη στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. 

Όπως τόνισε ο κ. Καμίνης:

Η πόλη συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, παρόλο ότι η κοινωνικο-οικονομική κρίση συνεχίζει να βαθαίνει. Τελευταίως, έχουν εκδηλωθεί κάποια πολύ ανησυχητικά φαινόμενα παραβατικότητας και βανδαλισμών στην πόλη, τα οποία υποδηλώνουν πια ότι χρειάζονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Αυτό θέτει ένα ζήτημα αρμοδιοτήτων του Δήμου Αθηναίων και είναι κάτι το οποίο προτίθεμαι να θέσω στις πολιτικές δυνάμεις, ενόψει και του διαλόγου που έχει ανοίξει σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι πρέπει να πιστέψουμε στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία πρέπει να έχει τις αρμοδιότητες που της ανήκουν, αλλά να τις έχει όλες, και να έχει και τα μέσα για να τις ασκήσει. Τότε καταξιώνεται και τότε εφαρμόζεται και το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος. Όταν δε το Κράτος ασχολείται με πράγματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από εκεί και πέρα είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να πράξει εκείνο το οποίο μπορεί να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί αυτή το κάνει καλύτερα. Και όταν λέω για το Κράτος, δεν εννοώ μόνο για το Κεντρικό Κράτος, εννοώ και για το Αποκεντρωμένο. Γιατί κάποτε στον Τόπο μας, πρέπει να κάνουμε και αυτή τη διάκριση επιτέλους. Άλλο η Αποκέντρωση και άλλο η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Λοιπόν, έστω και χωρίς την Αναθεώρηση του Συντάγματος.