current views are: 8

6 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση13:38

Στις 24 Ιουλίου η πρόταση Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση

Στις 24 Ιουλίου, ημέρα της Δημοκρατίας, θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό, την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Δημοσίευση 13:38’

Στις 24 Ιουλίου, ημέρα της Δημοκρατίας, θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό, την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στις 24 Ιουλίου, ημέρα της Δημοκρατίας, θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό, την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχαν νωρίτερα στο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλος. 

Όπως ανέφεραν εξερχόμενοι του πρωθυπουργικού μεγάρου οι δύο υπουργοί, Θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση, καθώς απόφαση της κυβέρνησης είναι η πρόταση να τεθεί σε διακομματικό διάλογο, αλλά και σε διάλογο με την ίδια την κοινωνία. Ταυτόχρονα, ανοίγει ο διάλογος για την αλλαγή του του εκλογικού νόμου στη βάση της απλής αναλογικής.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι τώρα που ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και συνθήκες αποσταθεροποίησης, αναφερόμενος στα δημοσιείυματα που κάνουν λόγο για κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος -όπως είπε- πήρε θέση επί αβάσιμων δημοσιευμάτων.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης ή επιμερισμού του 13ου και του 14ου μισθού, υποστήριξε πως είναι πρόταση του ΣΕΒ, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει δεκτή.


σχετικα αρθρα