Σε ένα νέο ρεσιτάλ ανταλλαγής γαλλικών φιλοφρονημάτων επιδόθηκαν, με αφορμή τις κλήσεις των κοινωνικών φορέων από τη Χρυσή Αυγή, οι βουλευτές στην επιτροπή που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για το νέο αναπτυξιακό νόμο.  

Σε μια φαινομενικά ήσυχη συνεδρίαση που λόγω του αντικειμένου δεν είχε πολλές εντάσεις, οι βουλευτές της ΧΑ βρήκαν την ευκαιρία- μετά και από άστοχους χειρισμούς του Προεδρείου της Βουλής- να προσφέρουν αυτό που κατά την δική τους ομολογία έχουν έρθει στο Κοινοβούλιο: θέαμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη δεν έκανε δεκτές τις προτάσεις της ΧΑ για τη κλήση τριών κοινωνικών φορέων, με το σκεπτικό πως είναι ουσιαστικά κομματικοί μηχανισμοί και πως δεν εκπροσωπούν ευρύ φάσμα της κοινωνίας. Έτσι αποφάσισε να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία με τα υπόλοιπα κόμματα να καταψηφίζουν τις προτάσεις και αποτέλεσμα την έκρηξη των βουλευτών της ΧΑ.

«Που το λέει ο κανονισμός ότι αποφασίζονται με πλειοψηφία οι φορείς ;», αναρωτήθηκαν μέσα σε ένταση οι Χρυσαυγίτες.

«Η κυβέρνηση έχει τη πλειοψηφία», απάντησε η κ. Καφαντάρη με τον Γ. Λαγό που είχε ήδη αρχίσει να «ανεβάζει στροφές» να αντιτείνει: « Ότι γουστάρει η κυβέρνηση θα κάνει;. Φέρτε το κανονισμό της Βουλής που λέει για ψηφοφορία! Να λυθεί το θέμα».

Η θερμοκρασία στην αίθουσα ανέβηκε σε επικίνδυνα επίπεδα, οι βουλευτές των κομμάτων κάθονταν και παρατηρούσαν την εναγώνια προσπάθεια της κ. Καφαντάρη να ηρεμήσει τα πνεύματα.

«Είστε δημοκρατικοί φασίστες! Και κάνετε ότι θέλετε στο όνομα της Δημοκρατίας που δεν την εκπροσωπείτε», συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο οι χρυσαυγίτες προκαλώντας αυτή τη φορά αντιδράσεις από τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα εξής:

  • Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Κάτσε κάτω ρε»
  • Λαγός: «Βούλωσέ το ρε καραγκιόζη, βλακάκο, επειδή μου το είπες εσύ θα κάτσω κάτω;»
  • Καρακώστας (ΧΑ): «Αϊ γ@μήσου ρε»

Τελικά η πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για περίπου 10 λεπτά προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί η διαδικασία.