ΚΚΕ: Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι προαπαιτούμενο της ανάκαμψης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση

ΚΚΕ: Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι προαπαιτούμενο της ανάκαμψης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για νέες ανατροπές στα εργασιακά εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή τα περί κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του «οι περαιτέρω αντιδραστικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποτελούν απαίτηση του κεφαλαίου, κατεύθυνση της ΕΕ, που εφαρμόζεται σ’ όλες τις χώρες, όπως στη Γαλλία και δέσμευση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο».

Από την κριτική του κομμουνιστικού κόμματος ωστόσο δεν ξεφεύγουν ούτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καθώς όπως τονίζει: «οι όψιμες ευαισθησίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που διαμόρφωσαν την εργασιακή ζούγκλα και οι διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώνει το έγκλημα, δεν είναι παρά «αέρας κοπανιστός».

Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι προαπαιτούμενο της ανάκαμψης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση κι απόδειξη ότι όσα λέει περί «δίκαιης ανάπτυξης» είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, έτσι ώστε να γίνουν συνένοχοι στη σφαγή και των τελευταίων εναπομεινάντων δικαιωμάτων του, καταλήγει το ΚΚΕ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο