«Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί, σε ένα ακόμα κοινό βήμα για τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Σε πείσμα πολλών συνεχίζουμε», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, προσερχόμενη το απόγευμα στην εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου, στη Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος και πολλοί άλλοι πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και ο Ευ. Βενιζέλος.

 Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι το εγχείρημα «το έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα και γι’ αυτό προχωράει».

Όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν μικροκομματικές επιδιώξεις απάντησε πως «είναι κρίμα από τη στιγμή που το έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες, να στέκεται κανείς σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και προσεγγίσεις».

«Για μας υπάρχει ένα εγχείρημα: Η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δυνατό, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα», δήλωσε από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Προσερχόμενος στην εκδήλωση ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πηγαίνει από λάθος σε λάθος και είναι απαραίτητο οι δυνάμεις του χώρου να δώσουν λύσεις και προτάσεις στον ελληνικό λαό.

«Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα που γεννηθήκαμε: η χώρα θέλει ένα δυνατό, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό κίνημα με διάθεση για συγκρούσεις και χωρίς λαϊκισμούς - ούτε παλιούς λαϊκισμούς, ούτε νεολαϊκισμούς. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε.

Σχετικά με τις φήμες ότι υπήρξαν διαφωνίες για το πού και πώς θα καθόντουσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι επιθυμούσε οι αρχηγοί να κάθονται στα ορεινά για να αφήνουν κάποιες θέσεις άδειες στην πρώτη σειρά.

«Το καινούργιο δεν θα γίνει από αναπαλαίωση. Δε θα γίνει από ανακύκλωση, χρειάζονται νέα πρόσωπα. Το καινούργιο, δεν μπορεί να είναι κυρίως οι υπουργοί του χθες, χρειάζεται να προστεθεί μια νέα ηγετική ομάδα. Και αυτό αν δεν συμβεί στην εκδήλωση, θα συμβεί στην πραγματικότητα» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.