Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 8

7 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση07:34

«Dead Man Running» ή 24 ώρες προθεσμία

Στην ταινία “24 ώρες προθεσμία” («Dead Man Running», 2009) δύο γκάνγκστερ έχουν μόνο 24 ώρες για να δώσουν τα 100.000 δολάρια που χρωστάνε στον αρχιμαφιόζο της πόλης.

Δημοσίευση 07:34’

Στην ταινία “24 ώρες προθεσμία” («Dead Man Running», 2009) δύο γκάνγκστερ έχουν μόνο 24 ώρες για να δώσουν τα 100.000 δολάρια που χρωστάνε στον αρχιμαφιόζο της πόλης.

Στην ταινία “24 ώρες προθεσμία” («Dead Man Running», 2009) δύο γκάνγκστερ έχουν μόνο 24 ώρες για να δώσουν τα 100.000 δολάρια που χρωστάνε στον αρχιμαφιόζο της πόλης. Αν δεν τα καταφέρουν, πεθαίνουν όλοι! Οι δυο τύποι επιχειρούν τα πάντα: από παράνομους αγώνες πάλης μέχρι ληστείες, προκειμένου να μαζέψουν τα λεφτά στην ώρα τους. 

Η ταινία, βέβαια, ουδεμία σχέση έχει με την απόφαση του… Euro Working Group, σύμφωνα με την οποία πρέπει να κλείσουμε όλες τις εκκρεμότητες μέσα σε 24 ώρες προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Η Ευρωζώνη, βέβαια, δεν λειτουργεί ως… αρχιμαφιόζος αλλά η κυβέρνηση, έχοντας γνώση της παροιμίας “Φύλαγε τα ρούχα σου,  να έχεις τα μισά” έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να κλείσουν οι εκκρεμότητες που τη χωρίζουν από τους δανειστές· και η προθεσμία εκπνέει σήμερα το μεσημέρι…

Η βασική εκκρεμότητα αφορά το Ελληνικό. Ωστόσο, στην υπογραφή του “Μνημονίου παραχώρησης” εμπλέκονται αρκετοί φορείς, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση των υπογραφών να κρατήσει όλο το βράδυ και να συνεχίζεται ακόμα και τώρα, χωρίς να είναι σίγουρο αν θα έχουν ολοκληρωθεί έως το μεσημέρι. Η δεύτερη βασική εκκρεμότητα αφορά «λεπτομέρειες» για την μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων η οποία επίσης θα πρέπει να διεκπεραιωθεί μέσα στις επόμενες ώρες– θέμα που αφορά αποκλειστικά τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη και, εδώ,  η διάχυτη δυσαρέσκεια του Μαξίμου εμφανής.

Και όπως κάθε σωστός επιχειρηματία κάνει… “έκπτωση” στον καλό πελάτη, έτσι και το Euro Working Group μας “άφησε” να κλείσουμε κάποιες εκκρεμότητες αργότερα. Αυτές είναι:
– Η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ, που κατέχει ακόμα το δημόσιο, στην Deutsche Telekom.
– Οι “ουρές” του ασφαλιστικού. 
– Η αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τους μεγάλους πελάτες της.
– Η αλλαγή διοικήσεων στις συστημικές τράπεζες.
Να υπάρχει ασυλία στα μέλη του νέου Ταμείου κ.ά.
Όλες αυτές οι εκκρεμότητες μετατίθενται για τον Σεπτέμβριο και μετατρέπονται σε “προαπαιτούμενα” για την εκταμίευση του υπόλοιπου εναπομείναντος ποσού των 2,8 δισ. από τη δόση των 10,3 δισ. ευρώ.

Σχετικά με το πότε θα εκταμιευθεί η υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας χθες βράδυ (στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής – ECON)] τόνισε ότι “η Αθήνα θα πρέπει να ολοκληρώσει και τα λίγα που εναπομένουν, ώστε να ληφθεί απόφαση στις 16 Ιουνίου (οπότε και υπάρχει συνεδρίαση του Eurogroup) για εκταμίευση της δόσης”. Λογικά, και αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα 7,5 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν στο δημόσιο ταμείο μέχρι τις 20 Ιουνίου, και σε κάθε περίπτωση πριν από το δημοψήφισμα της Βρετανίας (23 Ιουνίου). Αυτό δεν σημαίνει ότι «ησυχάσαμε» ως χώρα. Εκτός από τον Σεπτέμβριο, οπότε θα έχουμε την ψήφιση των προαπαιτούμενων, τα δύσκολα θα έρθουν τον Οκτώβριο, όταν στο τραπέζι θα μπουν τα εργασιακά. Ο συνδικαλιστικός νόμος, οι συλλογικές συμβάσεις, οι ομαδικές απολύσεις. Θα αντέξει η κυβέρνηση και κυρίως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  να τα ψηφίσουν; Εκτός και αν έρθουν “κουτσουρεμένα”, μια και δεν φαίνεται να περνάνε ούτε στη Γαλλία!…


σχετικα αρθρα