Εμπλοκή σημειώθηκε στην υπόθεση του Ελληνικού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr οι επενδυτές δεν τα βρήκαν με την ελληνική κυβέρνηση. 

Ωστόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εκτίμησε ότι σήμερα θα μπουν οι υπογραφές του μνημονίου ενώ όπως τόνισε οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τον Νοέμβριο όπότε και θα μπουν οι τελικές υπογραφές της συμφωνίας.

Νωρίτερα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επενδυτές, φέρεται να προέκυψε διαφωνία των δύο πλευρών στην πρόταση της ελληνικής πλευράς για επιπλέον κοινωφελή έργα ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα έπρεπε να εκτελέσουν οι επενδυτές εντός της επόμενης εξαετίας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη σημερινή συνάντηση με τον Αλ. Φλαμπουράρη οι επενδυτές εκτίμησαν ότι η επένδυση είναι ασύμφορη για αυτούς με αποτέλεσμα η δόση των 7,5 δισ. ευρώ να  βρίσκεται στον αέρα και η υπόθεση να προσλαμβάνει χαρακτήρα θρίλερ.

Όπως όλα δείχνουν δράση αναλαμβάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθώς η επένδυση στο Ελληνικό εντάσσεται στα προαπαιτούμενα για τη δόση.