«Συνεχίζεται η πρόοδος προς την εφαρμογή των τελευταίων προαπαιτουμένων δράσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης», δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείσα αν έχουν εκπληρωθεί τα τελευταία προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η Ανίκα Μπράιτχαρτ παρέπεμψε στην ελληνική κυβέρνηση και αρκέστηκε να πει ότι η πρόοδος συνεχίζεται. 

Όσον αφορά την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, σημείωσε ότι θα ληφθεί όταν το Euroworking Group εξακριβώσει ότι οι εκκρεμούσες προαπαιτούμενες δράσεις έχουν ολοκληρωθεί. Πάντως, χθες ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι έχουν εκπληρωθεί το 95% των prior actions που ζητήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε εκκρεμότητα, την οποία θα πρέπει να υλοποιήσει εντός της ημέρας η Αθήνα, παραμένει η πώληση του επιπλέον 5% του ΟΤΕ, η υπογραφή της σύμβασης μτ η Lamda Development για το Ελληνικό που θεωρείται θέμα ωρών, καθώς και η προστασία των μελών του ΤΑΙΠΕΔ.