Ως απόπειρα να στηθεί μια νέα σκευωρία, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την αποκάλυψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας γνωστού εκδότη με επιχειρηματία, τονίζοντας πως η υπόθεση είναι σε γνώση των αρχών εδώ και χρόνια και έχει αξιολογηθεί. 

Συγκεκριμένα κατά την τοπθέτησή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εξετάζει τις καταγγελίες της εισαγγελέως Τσατάνη εναντίον του, ο υπουργός δήλωσε πως «κασέτες που τρία χρόνια ήταν σε γνώση των αρχών και έχουν αξιολογηθεί εμφανίζονται ξαφνικά». Σημείωσε δε πως η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να ερευνήσει τι έγινε και υπήρξε αυτή η διαρροή που είχε ως αποτέλεσμα «να εμφανίζεται ότι ένας εκδότης μεταφέρει λεφτά σε εφοπλιστή και να μεταφράζεται σε "πάμε να κάνουμε παιχνίδι"».  

«Πρέπει να δούμε που οδηγεί αυτή η ποινικοποίηση της ελεύθερης μετάφρασης», είπε ο υπουργός και σημείωσε: «αν πάρω τηλέφωνο κάποιον και του πω στείλε μου πέντε κιλά λάδι ή πέντε κιλά ψάρια μπορεί αυτό να μεταφραστεί σε πέντε εκατομμύρια. Βλέπω τώρα ότι τα βιβλία μεταφράζονται σε εκατομμύρια . Δεν πρέπει γίνονται τέτοιες μεταφράσεις». 

Το μήνυμα Αθανασίου 

Πάντως κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης ο κ. Παπαγγελόπουλος, αποκάλυψε πως ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου του έστειλε μήνυμα με το οποίο τον προειδοποιούσε πως «δεν θα σε αφήσω να διαλύσεις τη Δικαιοσύνη». Τις αναφορές μάλιστα του υπουργού επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Αθανασίου που δικαιολογήθηκε λέγοντας πως «στο μήνυμα του είπα ότι λόγω της παλιάς ιδιότητας δεν θα σας αφήσω να διαλύσει την Δικαιοσύνη». 

Από κει και πέρα η επιτροπή αποφάσισε (ομόφωνα) να καλέσει εκ νέου την εισαγγελέα κ. Τσατάνη που πριν από λίγους μήνες είχε καταγγείλει το κ. Παρασκεύοπουλο για παρέμβαση στο έργο της. Και αυτό γιατί η αρνητική απάντηση που έδωσε η εισαγγελέας στο αρχικό αίτημα, επικαλούμενη την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, θεωρήθηκε μάλλον προσβλητική από τα μέλη της επιτροπής.