Σε θερμό και πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός με τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα, Νίκο Γκάλη, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μετονομαστεί το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, σε "Νίκος Γκάλης".

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε «για ανταπόδωση της μεγάλης χαράς που έχουμε λάβει ως χώρα και ως κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια από έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού», ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι η σημαντικότερη συνεισφορά του Νίκου Γκάλη είναι ότι "μας έκανε να αγαπήσουμε ως χώρα και ως λαός αυτό το υπέροχο άθλημα, το μπάσκετ, και ταυτόχρονα να νιώσουμε πολλές στιγμές χαράς και περηφάνειας".

Μάλιστα, αναφέρθηκαν και στον μεγάλο γιο του Πρωθυπουργού, όταν ο Νίκος Γκάλης τον ρώτησε αν ασχολείται με το άθλημα. "Του αρέσει το NBA" απάντησε χαμογελώντας ο κ. Τσίπρα, αν όπως είπε "είναι μικρός ακόμα" και "η ενασχόληση με τον αθλητισμό μόνο καλό κάνει στα παιδιά". 

Ο κορυφαίος έλληνας μπασκετμπολίτσας που άφησε εποχή και έκανε γνωστές τις κινήσεις του σε όλο τον πλανήτη, έκανε λόγο για πάρα πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό και την Πολιτεία που αναγνωρίζουν την προσφορά του και των συναθλητών του στο ελληνικό μπάσκετ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση όπως επίσης και η σύζυγος και η κόρη του Νίκου Γκάλη, μίλησε για τη μεγάλη πρσοφορά του Νίκου Γκάλη που «έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και κυρίως των νέων ανθρώπων». 

Σε λίγο το βίντεο...