Την έντονη δυσφορία του για την αλλαγή θέσης της τουρκικής κυβέρνησης με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία διατύπωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Kerim Uras. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε στον Τούρκο πρέσβη τον έντονο προβληματισμό και τη δυσφορία του για την αλλαγή της θέσης της τουρκικής Kυβέρνησης με την άδεια ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

Επισήμανε δε, ότι η Αγία Σοφία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προστατευόμενο από την UNESCO, και η αλλαγή του χαρακτήρα του δημιουργεί τεράστιες αντιδράσεις και ερωτηματικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα και στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής της, κάτι που είναι προς αμοιβαίο όφελος των δυο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε, παράλληλα, τα θερμά του συλλυπητήρια, καθώς και την ανησυχία του για το νέο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.