Διαβεβαιώσεις ότι δεν επίκειται κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού έδωσε από την πλευρά του σήμερα και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ενώ σημείωσε πως «η αξιολόγηση έκλεισε, η δόση θα αποταμιευτεί».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος έκανε λόγο για «προφητείες» και ότι «έχουν αποτύχει σε όλες».

«Είμαστε σαφείς στο πλαίσιο που έχουμε για τα εργασιακά, καθώς επίσης και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», είπε ακόμη ο Π. Ρήγας και παρέπεμψε στον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, είπε, «μας έχει φέρει μέχρι εδώ γιατί κατάργησε το προστατευτικό πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας, είναι αυτός ο οποίος γενίκευσε την απορρύθμιση και μας έβγαλε έξω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Ρήγας είπε ότι θα επιδιωχθεί ευρεία συναίνεση καθώς «δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν» και σημείωσε πως πάγια θέση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απλή αναλογική, και πως με αυτή τη βάση θα υπάρξει συζήτηση με την κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «όλοι οι κλάδοι έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν καλύτερους όρους εργασίας» και πως «αυτό που έχει σημασία όμως είναι όλοι να γνωρίζουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο βρισκόμαστε και την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα». Ακόμη επισήμανε ότι «έχουμε δώσει καθαρή εξήγηση, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες».

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με την απαγγελία στίχων του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ρήγας είπε ότι δεν τιμά κανέναν από εμάς να ενεργεί σε βάρος μνημείων ιστορικής κληρονομιάς και πως η χώρα μας έχει δείξει σεβασμό σε όλα τα μνημεία και αυτό πρέπει να είναι στην οπτική κάθε χώρας.