Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση για την συμφωνία αποκρατικοποιήσης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλοντας «ξεπούλημα» και ακόμη μια αθετημένη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ επισημαίνει ότι «πρόκειται για ένα ακόμη άλμα, όχι βήμα, στο μνημονιακό κατήφορό της» και πως «η υπογραφή της κυβέρνησης ακυρώνει μια ακόμη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ίδιου του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος επανειλημμένα, και με επιτόπιες παρουσίες του, είχε δηλώσει πως θα υπερασπιστεί αυτό το χώρο».

Προσθέτει ακόμη τα εξής:

Η ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου, στην ουσία, καταστρέφει, με την προβλεπόμενη δημιουργία μιας «περίκλειστης ιδιωτικής πόλης» τη δυνατότητα των κατοίκων του λεκανοπέδιου να έχουν ένα μεγάλο χώρο αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού αλλά και τη δυνατότητα ανάπτυξης του νότιου τομέα της πόλης με τρόπο που να μην καταστρέφει τις τοπικές αγορές.

Η ανάγκη διακοπής αυτού του κατήφορου είναι προφανής. Οι μνημονιακές πολιτικές πρέπει να ανατραπούν πριν ξεπουληθεί τελείως η δημόσια περιουσία.