Για «παραπληροφόρηση και μελόδραμα» από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κάνει λόγο η Ράνια Αντωνοπούλου, με αφορμή τις καταγγελίες του Κώστα Μπακογιάννη για αποκλεισμό της Περιφέρειας από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη στελέχωση των δομών υποστήριξης των προσφύγων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αναφέρει:

Σε πρώτη φάση το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών/Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους Δήμους των περιοχών θα υλοποιήσει πρόγραμμα 8μηνης απασχόλησης που αφορά  2.500 θέσεις εργασίας για ανέργους που θα στελεχώσουν  άμεσα Hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και δομές υποστήριξης των  προσφύγων.

«Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λειτουργούν τρία (3) κέντρα φιλοξενίας, δύο (2) στις Θερμοπύλες, το ένα τέθηκε σε λειτουργία πριν από λίγες ημέρες και ένα (1) στη Ριτσώνα. Βάσει των αναγκών, όπως εκείνες καταγράφηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στα εν λόγω κέντρα σε πρώτη φάση θα προσληφθούν συνολικά 150 άτομα», διευκρινίζει η κυρία Αντωνοπούλου και προσθέτει:

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε δεύτερη φάση η οποία θα περιλαμβάνει την πρόσληψη επιπλέον 2.500 ανέργων με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις δομές υποστήριξης των προσφύγων.

«Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός των δομών υποστήριξης των προσφύγων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο κ. Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρότι υποστηρίζει ότι το προσφυγικό είναι εθνική υπόθεση πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες, η δήλωση του αποδεικνύει το αντίθετο, ακολουθώντας πιστά την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ που συνδυάζει το μελόδραμα και την παραπληροφόρηση», καταλήγει η αναπληρώτρια υπουργός.