ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος δηλώσεων Βερναρδάκη- Ποταμιού για τα πλαστά πτυχία

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2016, 21:07 / Ανανεώθηκε 7 Ιουνίου 2016, 21:07
Πόλεμος δηλώσεων Βερναρδάκη- Ποταμιού για τα πλαστά πτυχία
Facebook Twitter Whatsapp

Συνέχεια στην κόντρα ανάμεσα στο Ποτάμι και τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη για το θέμα με τα πλαστά πτυχία δόθηκε σήμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέχεια στην κόντρα ανάμεσα στο Ποτάμι και τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη για το θέμα με τα πλαστά πτυχία δόθηκε σήμερα.

Μετά και τις χθεσινές καταγγελίες του Σταύρου Θεοδωράκη «στον Ενικό» για 2.500 δημόσιους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία τους οποίους η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει, το γραφείο Τύπου του υπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «ανακρίβειες» και «στρεβλώσεις» του επικεφαλής του Ποταμιού.

«Το πρόβλημα που αφορά στα "απολυτήρια" (όχι πτυχία) Λυκείου, δεν αφορά πλαστά έγγραφα αλλά πιστοποιητικά τα οποία εκδόθηκαν από δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Άρτα, τα οποία έχουν ελεγχθεί πριν το 2007 και τα οποία λειτουργούσαν παράτυπα. Ούτε όσοι απόκτησαν αυτά τα πτυχία έδωσαν εξετάσεις στον ΑΣΕΠ για να μπουν στο Δημόσιο, ούτε βέβαια έχουν γίνει όλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε κάθε περίπτωση γίνεται ήδη επανέλεγχος και θα δοθεί άμεση λύση στο πλαίσιο της νομιμότητας και του κανονισμού λειτουργίας που διέπει τον Δημόσιο Τομέα, για όσες παρατυπίες διαπιστωθούν», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Το υπουργείο επαναλαμβάνει επίσης ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, των οποίων ο διορισμός ανακλήθηκε λόγω πλαστών πιστοποιητικών ή δικαιολογητικών, από το 2013 μέχρι και το πρώτο τετράμηνο του 2016, ανέρχεται στους 493, δηλαδή στο 0.08% του συνόλου του δημοσίου τομέα. «Δεν πρόκειται για "χιλιάδες υπαλλήλους", χιλιάδες είναι οι ιδεοληψίες που έχουν οι νεοφιλελεύθεροι», συμπληρώνει.

Απαντώντας το Ποτάμι κάνει λόγο για μια φλύαρη απάντηση του υπουργού, «όπως το συνηθίζουν τον τελευταίο καιρό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει ότι «ο κ. Βερναρδάκης προσπάθησε να απαντήσει στην αποκάλυψη του Σταύρου Θεοδωράκη ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να κρατήσει στο δημόσιο 2.500 υπαλλήλους που έχουν εντοπιστεί με πλαστά χαρτιά. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αρκετοί συνάδελφοί του υπουργοί έχουν αναφερθεί στους 2.500 υπαλλήλους που θα πρέπει να νομιμοποιηθούν παρότι έχουν πλαστά πιστοποιητικά σπουδών. Πολλά ηλεκτρονικά μέσα και πολλές εφημερίδες έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση».

Και επειδή η αναζήτηση στο Google μπορεί να είναι κουραστική για έναν υπουργό του κύρους του κ. Βερναρδάκη τον παραπέμπουμε στο δημοσίευμα της 21ης Μαΐου 2016 της εφημερίδας Η Αυγή (εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ) με τίτλο «Άμεσα εξετάσεις νομιμοποίησης για τα πλαστά απολυτήρια»., αναφέρει ακόμη και συνεχίζει:

Ας διαβάσει την πρώτη έστω παράγραφο από το δημοσίευμα της εφημερίδας με την υπογραφή της Μίνας Κωστοπούλου:

«Εξετάσεις πιστοποίησης για όσους έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες το υπουργείο Παιδείας, αφού σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή τα περιστατικά απολυτηρίων λυκείου που χρήζουν εκ νέου νομιμοποίησης ξεπερνούν τις 2,5 χιλιάδες!»