Αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα για την εκταμίευση της δόσης την επόμενη εβδομάδα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί σε ομιλία του στην γαλλική εθνοσυνέλευση.

Όπως δήλωσε:

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 16 Ιουνίου, το Eurogroup θα είναι σε θέση να αποφασίσει επισήμως την αποδέσμευση των 10,3 δισ. ευρώ σε δόσεις.

Χθες, σε διάλογο που είχε με τον κ. ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη, ο κ. Μοσκοβισί είχε αναφερθεί σε '' δύσκολα μέτρα σε μια πολύ σύντομη χρονική περίοδο πέρασαν από το Κοινοβούλιο της Ελλάδας. Τουλάχιστον το 95% των μεταρρυθμίσεων έχει ήδη εγκριθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είμαι σίγουρος ότι η Αθήνα θα κάνει αυτό που πρέπει έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και να κλείσουν τα λίγα σημεία που παραμένουν ακόμα ανοιχτά ανέφερε''.

Και πρόσθεσε:

Την επόμενη εβδομάδα ελπίζουμε να μπορέσει να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης. Η δόση αυτή, 10,3 δισ., ένα σημαντικό ποσό θα δοθεί μέσα στον Ιούνιο και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Η συζήτηση που αφορά το υπόλοιπο κομμάτι της διαπραγμάτευσης, δηλαδή η ελάφρυνση του χρέους, θα ξεκινήσει μετά το τέλος του καλοκαιριού. Αν κοιτάξουμε τα πράγματα με λίγη απόσταση, διαπιστώνουμε ότι πριν από ένα χρόνο ακριβώς μιλούσαμε για Grexit. Σήμερα, πλέον αυτό δεν υπάρχει στο σκηνικό.